Oaza na Korčuli

Kamena kuća Martine Zlender s pogledom na more u kojoj provodi i do šest mjeseci godišnje

 Martina Zlender
Sada na otoku provodi i do šest mjeseci godišnje. Cijelo toplije doba, a na jugu je to zapravo od ožujka do studenog, ona je na otoku

Otkada je kupila vikendicu prije nekoliko godina, ona je za vlasnicu Martinu adresa na kojoj provodi vrijeme sama ili sa svojim kćerima i njihovim partnerima. Kada se probudi, prvo ugleda more i to na nju, ističe, ima terapijski učinak koji zapravo nema cijenu...

Martina Zlender svoju vikendicu na Korčuli obožava. Kad je tek kupila kuću, prije nekoliko godina, na otoku je provodila manje vremena, svega par mjeseci. No, zadnjih godina se to malo po malo produživalo. Sada na otoku provodi i do šest mjeseci godišnje. Cijelo toplije doba, a na jugu je to zapravo od ožujka do studenog, ona je na otoku.

image
Vlasnica Martina Zlender
Martina Zlender

- Od trenutka kad sam je kupila, vikendica je bila mjesto gdje provodim vrijeme sama ili sa svojim kćerima i njihovim partnerima. Mogućnost da se probudite i prvo što ugledate je more, Pelješac i pogled na prekrasan stari grad Korčulu je neprocjenjiva. Uživam u radovima u vrtu, to me relaksira - opisuje Martina svoju idilu.

image
Martina Zlender

image
Martina Zlender

Hlad za izležavanje

Najdraži kutak svima u obitelji je terasa, ispod stare bujne bugenvilije koja cijelo ljeto radi divan, potreban hlad za uživanje i izležavanje

image
Martina Zlender

Njena kamena kuća prekrasno izgleda, a za to su zaslužne ona i kći Ivana. Prvi dio kuće su uređivale tri godine, a potom su kupile drugi dio objekta, koji su uredile za šest mjeseci. U jednom dijelu kuće žive, a drugi iznajmljuju tijekom ljeta. Kad u njemu nisu turisti, onda su Martinini gosti. Svi oni jednako su oduševljeni načinom na koji je prostor uređen.

image
Martina Zlender

image
Martina Zlender

Kuhinjski dio je mali, ali funkcionalan, a na terasi rastu agrumi u čijim plodovima se istinski uživa

image
Martina Zlender

image
Martina Zlender

image
Martina Zlender

image
Martina Zlender

- Radi se o kući u kojoj se pretežno boravi tijekom kasnog proljeća, ljeta i rane jeseni, pa većinu vremena provodimo vani. Zbog toga smo unutrašnjost uredili da bude funkcionalna, ugodna i svijetla. Prostor nije velik, ali je dovoljan za ugodan boravak. Kuhinje su male, ali imaju sve potrebne aparate i blagovaonski dio u slučaju lošeg vremena. Isto tako, postoji dnevni dio s TV-om i spavaći. Vodili smo računa o prostoru za stvari, što je djelomično riješeno ugrađenim ormarom, ladicama i prostorom ispod kreveta - priča Martina, koja dosta vremena provodi vani, u vrtu, uzgajajući cvijeće. Na terasi rastu agrumi, u čijim plodovima uživaju, a u vrtu ima svega: od začinskog bilja do sukulenata.

image
Martina Zlender

image
Martina Zlender

image
Martina Zlender

image
Martina Zlender

- Najdraži kutak u tom prostoru je moje mjesto na terasi, ispod stare bujne bugenvilije predivne ljubičasto-pink boje, koja cijelo ljeto radi divan hlad - zaključuje Martina.

image
Martina Zlender
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 16:36