COOL MJESTO

Pixie Espresso Bar, novi bar posvećen vrhunskoj kavi

U Zagrebu otvoren bar posvećen vrhunskoj kavi

NAZIV MJESTA: Pixie Espresso Bar
ADRESA: Horvaćanska 23a, Zagreb
RADNO VRIJEME: pon-sub 9-21, ned 9-15
PRIMJER CIJENA: kava od 10 do 13 kn, pivo od 14 do 18 kn

U Zagrebu je nedavno otvoren Pixie bar, speciality coffee shop u kojem gosti, osim u ispijanju kave u dobrom društvu, mogu kupiti kavu koju žele piti i kod kuće.

- Osnovni koncept je nepušački specialty coffee shop s ponudom malih zalogaja, slatkih i slanih. To je ujedno i argument za izbor prostora, unatoč velikom broju postojećih ugostiteljskih objekata na toj lokaciji. Fokus je na kvaliteti zrna kave (trenutačno je u ponudi blend salvadorske La Macarene i tanzanijske Iyele, obje specialty kave koje prži zagrebačka pržionica Cogito Coffee) te na kvaliteti pripreme i posluživanja.

Uz kavu, važan dio ponude su i čajevi riječke manufakture čajeva Samovar, posebno namijenjeni zagrebačkom podneblju, na primjer Trešnjevačka trešnja ili Uspinjača - kaže vlasnik Stjepan Šinko i dodaje kako upravo zato što je Pixie fokusiran na kavu, radi od devet ujutro do devet navečer, a prostor je nepušački.

Uz pomoć Marije Maljković vlasnik je sam uredio prostor koji je morao prenamijeniti jer se u njemu nikad prije nije nalazio ugostiteljski objekt.

- Neke od ideja za uređenje prostora dobio sam tijekom posjeta Londonu i tamošnjim specialty coffee shopovima (Flat White, Soho Grind, Workshop).
Osim toga, "third wave coffee" scenu pratim već godinama i kao ljubitelj kave i kao vlasnik caffe barova koje sam vodio prije desetak godina.

Budući da je meni osobno najvažnija kvaliteta kave koju konzumiram, dvije godine posjećivao sam redovno, svakodnevno, caffe U dvorištu te je Cogito coffee bio moj prvi izbor dobavljača. Odlučili smo se za njihov Blackout blend, koji osobno preferiram - objašnjava Stjepan Šinko i dodaje da je kao središnji element prostora zamišljen drveni šank koji su prema njegovim nacrtima izradili vrsni bravar Drago Mataja i stolar Damir Indir.

Pixie Espresso bar idealno je mjesto za sve koji uživaju u ritualu ispijanja vrhunske kave, a za njih će se povremeno održavati i promocije single origin kava.

Foto: Sanjin Kaštelan

Izvor: Magazin Like!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:54