Dom mlade žene

PLUGIN MONTAŽNA KUĆA Izgrađena za manje od 24 sata s imbus ključem! Cijena? 70.000 kuna!

Jeftina kineska roba nije nikakva novost, nego realnost na koju smo svi navikli. Ali kada proizvedu cijelu kuću za samo 10.000 dolara, onda je to graditeljski pothvat vrijedan pozornosti.

Arhitektonski ured PAO (China’s People’s Architecture Office) nedavno je sagradio Plugin House montažnu kuću za mladu ženu pod imenom "Mrs. Fan". Riječ je o kući koja se sastoji od niza montažnih panela koje je na licu mjesta sastavio mali tim majstora u samo nekoliko sati uz pomoć imbus ključa. Ovaj dom toliko se jednostavno montira da posao montaže može obaviti razmjerno nekvalificirani tim ljudi u manje od 24 sata. Mrs. Fan Plugin House montažna kuća jedinstvena je u odnosu na većinu montažnih kuća u tom pogledu. Naime, izlazi iz okvira s obzirom na to da je sagrađena unutar strukture već postojećih zgrada.

Kuća je sagrađena za mladu ženu koja je željela živjeti u dvorištu roditeljske kuće, ali je postojeća kuća već bila u jako lošem stanju. Stoga je odlučila srušiti većinu postojećeg objekta i na istom mjestu postaviti ovaj montažni dom kao proširenje, a PAO je dokazao da se ova jeftina i jednostavna struktura može koristiti u različitim situacijama.

Interijer je veličine 28 četvornih metara, što se zapravo može smatrati "vilom" ako uzmemo u obzir činjenicu u koliko malenim domovima žive stanovnici Pekinga u visokim stambenim zgradama, koje stoje 30 puta više od ovog doma. Dvostruka visina dnevnog boravka, prostrana kuhinja u ovom skromnom domu s velikim prozorima osigurali su ovoj mladoj ženi dom s kojim je više nego zadovoljna. Budući da kvart u kojem se kuća nalazi još nema kanalizaciju, Plugin House opremljena je kompost toaletom i tušem. No, najveća posebnost kuće zasigurno je ravni krov kuće koji je vlasnica iskoristila za terasu s koje se pruža predivan pogled na grad.

Izvor: inhabitat

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:39