KAKO UREDITI MALI STAN?

Pogledajte ovo malo savršenstvo od 25 kvadrata!

Teško je povjerovati da ovaj svjež i suvremen dom, čije je uređenje osmislio studio Zukkini, ima samo 25 četvornih metara

U ovom su se malom domu smjestila inovativna rješenja kako bi se dobio funkcionalan životni prostor. Osim toga, efektivna paleta boja i maksimalno iskorišten prostor ostavljaju dojam otvorenosti i prozračnosti. Zanimljiv je i pametan odabir namještaja koji je u ovom primjeru poslužio za ocrtavanje prostorija i stvaranje manjih "soba". Na primjer, krevet s uzglavljem koristi se i kao prostor za odlaganje knjiga i za odmaranje.



Također, opušten i otvoreni dojam ovog stana naglašen je korištenjem prirodnog svjetla, dok podesiva stropna svjetiljka omogućuje dodatno osvjetljenje ovisno o potrebi stanara. Jasno, multifunkcionalan ili višenamjenski namještaj ključ je uspjeha prilikom uređenja malog prostora. U ovom je stanu dvosjed smješten iza blagovaonskog stola koji se prema potrebi može ukloniti ako vlasnici žele gledati TV ili razvući kada su u posjetu gosti. Sklopive stolice također je moguće koristiti kada je potrebno, a sakriti od pogleda kada to više nije potrebno. Suvremena kuhinja horizontalnih linija s metro pločicama uređena je u primarnim monokromatskom bojama s tapetama šarenih uzoraka koje su unijele dio osobnosti vlasnika.

Izvor: decoist.com

Foto: Marko Nusam

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:28