KUĆA KOJA IMA SVE!

Pogledajte što sve krije ovaj genijalan obiteljski dom!

 

Više od sto godina stara kuća, dragocjena arhitektura i skandinavski vintage namještaj glavna su karakteristika obiteljske kuće u Njemačkoj u koju vas danas vodimo.

Katharine i Martin u potrazi za idealnim domom pronašli su staru štalu i odlučili u njoj stvoriti svoj novi prostor za život u kojem će uživati sa sinovima Leonom, (6.) i Fredrikom, (3.) godine. Nekretninu veličine 200 četvornih metara s puno potencijala odlučili su kupiti i renovirati prema vlastitim potrebama i željama. No, kako zidovi nisu imali izolaciju, umjesto obnove staje koja je godinama stajala prazna, odlučili su staru građevinu srušiti i izgraditi novu kuću. Iz starog su objekta sačuvali i iskoristili u svom novom domu impresivne krovne grede i stepenište. Osim toga, pronašli su gomilu prašnjavih, ali nevjerojatno lijepih pločica iz 1920-ih godina, koje su također odlučili iskoristiti.

Glavni ulaz i dnevni boravak kuće je na katu, dok su spavaće sobe u prizemlju. Ovo netradicionalno rješenje čini dnevni boravak i blagovaonicu prozračnom zahvaljujući krovnim prozorima i poluotvorenom stopu koji ostavlja dojam prostranosti i vrlo je ugodan za boravak.

Jedna strana polukatu, služi kao kombinacija dnevnog boravka i kućnog ureda, a iz dnevnog boravka pogled preko stubišta vodi u kuhinju. Ovdje stube vode do roditeljske i dječje spavaće sobe u prizemlju.

Što se tiče opreme za interijer, Katarina je kauč i fotelju pronašla na eBayu, dok su ostali namještaj kupili u lokalnim trgovinama. No, ono što najviše plijeni pozornost u ovom obiteljskom domu je zid od opeke pronađen na imanju, koje su supružnici jednu po jednu oprali i očistili, a izgleda fantastično.

Izvor: Hus & Hem

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:45