NOVO COOL MJESTO

Popularna zagrebačka slastičarnica Orijent otvorila novi prostor u centru grada

Dobrodošli u novu slastičarnicu Orijent, na adresi Petrinjska 2, u strogom centru grada Zagreba!

Poznata zagrebačka slastičarnica Orijent, koja je dugo godina radila u Maksimiru, otvorila je u četvrtak lokal u samom centru grada, u Petrinjskoj 2. Prostor je malen, u njega stanu svega tri stola, no uskoro će imati veliku terasu, tako da nema brige kako za goste neće biti mjesta. Zanimljivo je kako je, iako unutrašnjost zaista nije velika, dizajnerica interijera Lila Jurić u suradnji s arhitektom Sinišom Bjelicom napravila zaista sjajan posao.

- Njihova je ideja bila da se poštuje vrijeme u kojem je zgrada nastala, a riječ je o 19. stoljeću. Razmišljali smo kako stvoriti ugođaj toplog prostora, koji istovremeno respektira prošlost, ali ne isključuje sadašnjost. Htjeli smo pokazati kako je moguće da mala slastičarnica bude lijepo uređena - kaže voditelj Damir Domjanović.

U prostoru su tako mjesto našla dva Bidermajer ogledala iz 1840. godine, kao i luster iz 1820. Stolice također restaurirani original Thonet stolca iz bivše tvornice Florijan Bobić iz Varaždina. Originalno su bile smeđe, no odlučeno je kako će se obojati u crno, te promijeniti tapecirung, koji je sada šaren. Vitrine u kojima se nalaze slastice dijelom su obložene drvetom, kako bi se bolje uklopile. Na podu je zlatni travertin, a zidovi su sive boje, tako da zlatni detalji nisu previše za prostor.

Zrinka Korljan

- Naglasak je, naravno, na slasticama, no gostima smo htjeli ponuditi nešto više od toga. Nadam se da smo uspjeli - zaključuje Domjanović.

Foto: slastičarnica Orijent, Zrinka Korljan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:23