SAVRŠENO SPAJA NESPOJIVO

Popularni Hugo's bar otvorio je svoja vrata i u Puli

 

Nakon što je osvojio zagrebačka srca brojnih ljubitelja gina, kave i zabave te zaljubljenika u estetiku i interijere, popularni Hugo's bar svoja je vrata otvorio i u Puli, u sklopu novootvorenoga shopping centra Max City.

Baš poput zagrebačkog, i pulski Hugo's bar na sebi je svojstven način spojio nespojivo, kako u interijeru tako i u ponudi: ovdje gosti mogu popiti svoju prvu mirisnu jutarnju kavicu, doći na zasluženi popodnevni after work cocktail ili, pak, zagrijavanje prije izlaska uz fenomenalnu muziku i vrhunska pića.

Za uređenje interijera i ovaj je put zadužen arhitektonski biro Iqon Studio, koji je sjajno prenio filozofiju blago dekadentnog prostora s ležernom i iznimno chic laissez-faire vibrom. Tako dio prostora krase freske atraktivnih propetih konja u žarkim bojama, nasuprot vrta koji se probija kroz stakla dok suptilno monokromatsko cvijeće i zelenilo prožeto po zidovima simboliziraju prirodu i ugodu kao zaseban koncept bara. Tzv. imitacija probijajućeg vrta vrlo je upečatljiv detalj u samom prostoru, a unosi živost te osjećaj ugodne relaksacije. Uporaba živog bilja sve je popularnija u uređenju interijera.

Naime, raste zanimanje za prirodu i neprestano se pronalaze novi motivi u njezinoj raskoši, a ovdje se sve savršeno uklopilo. Cjelokupni projekt uređenja i koncepta bara pomno je osmišljen i realiziran pa je tako i šank osvijetljen velikim, tamnim kuglama koje simboliziraju pomrčinu Sunca.

Foto: Željko Vidinović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:18