COOL MJESTO

Poslovni prostor u Zagrebu koji osvaja svojom kreativnošću i uređenjem

Poslovni prostor na dvije etaže u Zagrebu prostire se na čak 1100 četvornih metara. Cilj je bio stvoriti ugodnu i udobnu atmosferu, a kao glavni detalj odabrane su razne biljke u interijeru i eksterijeru. Sve to potpisuje studio Brigada

Neos, svjetski nagrađivana data analytics kompanija koja se bavi naprednom analitikom, razvojem aplikacija i primjenom cloud rješenja za velike, globalne tvrtke, okrunila je svoj višegodišnji rast novim prostorima ukupne površine 1100 četvornih metara na dvije etaže poslovne zgrade u Zagrebu. Kako bi stvorili funkcionalni radni prostor i ugodnu atmosferu, kreativni tim studija Brigada krenuo je od toga kako će se prostor koristiti. U Neosu su izrazili potrebu za zajedničkim mjestom susreta, što zbog zaposlenika koji kao konzultanti rade na drugim lokacijama i povremeno dolaze u ured, što zbog suradnika koji prisustvuju različitim edukacijama i radionicama koje tvrtka organizira. Klijenti i posjetitelji također zahtijevaju prostore za sastanke i druge zajedničke aktivnosti.

- Jedinstveni kreativni koncept temelji se na ideji gravitacije koja simbolizira okupljanje svih zaposlenika u ovom uredskom prostoru, ali isto tako i znanja te tehnologija kroz humanizirani pristup radu i životu - istaknuo je Dominik Cergna iz Brigade.

Zelenilo je u ovom slučaju korišteno u vidu estetskih, ali funkcionalnih pregrada među zonama, a materijali koji se pojavljuju u uredu kvalitetni su i motivirajući za učinkovit rad i interakciju zaposlenika

Novi uredi projektirani su tako da putanje kretanja kroz kolektivne prostore potiču i osnažuju susretanje i druženje uz rad te omogućavaju osjećaj pripadnosti tvrtki. Te su postavke interpretirane u arhitekturi interijera tako da određene prostorije mogu poprimiti nekoliko funkcija koje služe stalnom ili privremenom radu, kolaboraciji i interakciji zaposlenika. Dvije manje dvorane za sastanke mogu postati jedna velika predavaonica i zajednički prostor za druženja, a veliki dio gornje etaže s kuhinjom, blagovaonicom, prostorijom za igre, terasom, lounge sjedenjem i predavaonicom namijenjen je isključivo zaposlenicima.

Reprezentativne zone na gornjoj etaži - poput recepcijskog pulta, police s nagradama i posebno izdvojenog, ostakljenog i osvijetljenog prostora koji sadrži Oracle Engineered sustav - imaju funkciju komunikacije imidža tehnološke naprednosti i visoke razine profesionalnosti, znanja i kvalitete koji karakteriziraju ovu tvrtku.

Tu se nalazi i prostrana terasa u zelenilu i drvenom deckingu s jedinstvenim pogledom na grad. Ono što je nama najzanimljivije jest to što je u ovim radnim prostorima korišteno mnogo zelenila u vidu pregrada među zonama, a materijali koji se pojavljuju u prostoru su ugodni i kvalitetni za boravak, učinkoviti rad i interakciju zaposlenika. Također, dizajnirana je custom-made rasvjeta za obje etaže te su posebno za ovaj prostor oblikovani elementi polica, recepcijskog pulta, okruglih tepiha, ormarići za sve zaposlenike, kuhinje i stolovi.

Sve fotografije ovog zanimljivog poslovnog prostora u Zagrebu možete pogledati u našoj galeriji koja se nalazi u nastavku.

Foto: Brigada

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 10:05