HIT MJESTO

Povratak staklarne Rogaška u Zagreb

Divan kristal u kojem uživaju sva osjetila

Odlična vijest za sve ljubitelje vrhunskoga kristala. Staklarna Rogaška vratila se u Zagreb, na adresu Trg žrtava fašizma 3. Staklarna Rogaška vrhunski je spoj tradicije, umjetnosti i strasti koji traje dulje od 350 godina.

U tradiciju su utkali znanja starih majstora, a otvorenošću prema novim tehnologijama udahnuli su suvremen dizajn koji danas osvaja sve generacije. Riječ je o tvornici u kojoj se proizvode, graviraju, pjeskare, oslikavaju, rezbare i ukrašavaju proizvodi od kristala. Staklarstvo je u Rogašku Slatinu došlo još u 16. stoljeću, a danas su razvoj staklarstva i njegova proizvodnja usko povezani i s turizmom.

Na dnevnoj bazi ova staklarnica proizvede 30 tona proizvoda od kristala i više od osam milijuna tona na godišnjoj razini. Ova tvrtka izvozi čak 95 posto svoje proizvodnje i prva je tvrtka s prostora bivše Jugoslavije koja je imala “showroom” u New Yorku na aveniji Madison. U bogatom asortimanu može se pronaći darovni program poput kristalnih vaza, svijećnjaka, posuda, okvira za slike, vinski program s vrhunskim kristalnim čašama u ponudi koje će ljubiteljima vina pružiti novu dimenziju uživanja u vinu te barski program s besprijekornom izradom za uživanje u opuštenim trenucima.

Više informacija potražite na: Kristal Rogaška

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 14:11