RANČ VISOKA

Predivan ranč obitelji Bošković

Pogledajte kako su otac i tri sina uredili posjed u Selcima na otoku Braču

Predivno imanje na koje vas danas vodimo nalazi se u naselju Selca, smještenom na istočnom dijelu otoka Brača. Izvan grada daleko od buke i gužve, ovaj smještaj nudi miran i opuštajući odmor za ljude koji vole boraviti u netaknutoj prirodi. Gosti mogu uživati u cijelom ranču, na kojem se nalaze dvije kamene kuće, privatni bazen, ljetna kuhinja, vanjski bar, vanjski tuš i ljuljačke za djecu. Kako se nalazi na najvišoj točki lokalnog područja, s imanja se pruža predivan pogled na Jadransko more i planine.

Riječ je o ranču Visoka koji posjetiteljima nudi nezaboravan odmor u prirodnom okruženju bez susjeda s predivnim pogledom.

Iza uređenja stoji obitelj Bošković, a glavna osoba zaslužna za ostvarenje ovog projekta je otac Josip koji je ujedno i investitor. Sve je krenulo prije desetak godina kada je Josip odlučio sagraditi vidikovac za trojicu svojih sinova. No, ubrzo su došli na ideju da prenamijene kompleks u turistički objekt te obnove stare kuće, koje su sagradili njihovi preci, u nove a da ne narušavaju prirodni sklad, doznajemo od braće.

Cijelo imanje prostire se na čak 11.000 četvornih metara i ima sve potrebno za ugodan boravak. Tu su dvije male kamene kuće, bazen, garaža, vidikovac na vrhu brda te maslinik s 40 stabala.

No, vratimo se mi kućicama. Riječ je o dvije simpatične kućice od kojih je jedna veća, veličine 45 četvornih metara, i druga od 25 četvornih metara. Za kompletno uređenje kuća zaslužan je otac Josip i trojica sinova. No, kako doznajemo, obnova kuća i ranča nije bila jednostavna i potrajala je dulje nego što su očekivali, gotovo 10 godina. U kućama sve što su mogli zadržali su izvorno, poput drvenih greda i kamena, dok su ostale detalje izradili u skladu s tradicionalnom bračkom gradnjom. Kompletan namještaj u kućama izradila je po mjeri stolarija iz Imotskog od punog hrastova drva.


Veća kuća može primiti četiri osobe. Ima dvije spavaće sobe, u jednoj je smješten bračni krevet, a u drugoj krevet na kat. Kompletno je opremljena, ima kuhinju i blagovaonicu, dnevni boravak s kaminom i kupaonicu te ljetnu kuhinju i terasu sa zadivljujućim pogledom.

Druga je kuća manja, idealna za dvije osobe. Još jedna zanimljivost imanja je da struju i toplu vodu dobiva iz solarne energije, koje ima dovoljno za dnevne potrebe.

Osim smještaja posjetitelji mogu uživati u domaćem vinu, maslinovu ulju i plodovima malog vrta sa svježim povrćem. Do smještaja se može lako doći automobilom, more je udaljeno 1300 metara, a trgovine i restorani su u krugu od 2000 metara. Kako doznajemo od vlasnika, gosti ih mogu kontaktirati u bilo koje doba dana, a oni će im pomoći kako god mogu, bilo s upitima, zahtjevima, pranjem rublja ili u pripremi tradicionalnih hrvatskih jela.

Više o ranču visoka saznajte na web stranicama islandbracholiday

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. travanj 2024 14:27