STAN OD 130 KVADRATA

Predivan stambeni prostor s pametnim rješenjima

 dezeen.com
Danas vas vodimo u bespriijekorno uređen stan koji će vas osvojiti svojim dizajnom

'Pokretni' drveni zidovi i čelična greda u interijeru jedan su od načina na koji je brazilski studio Nildo José Architects stvorio pregrade u ovom (pre)uređenom stanu u São Paulu. Ovaj je stan zapravo dvosobna jedinica smještena u stambenoj zgradi koja se nalazi u gradskoj četvrti Vila Madalena, a uređena je sukladno željama i potrebama jednog uspješnog poduzetnika.

Izvorni podovi od zelenih pločica i izloženi betonski stupovi te stropovi ostali su potpuno netaknuti i nakon završene renovacije, a drveni detalji u prostoru koristili su se za 'omekšavanje' interijera ovog stana.

- Kod preuređenja, odnosno renoviranja ovog stana nužno je bilo odmaknuti se od jednostavnosti i umjesto toga potražiti inovativna i nekonvencionalna rješenja kako bi se uređenje baziralo na eleganciji, integraciji i blagostanju - rekli su arhitekti studija koji potpisuje uređenje ovog doma za dezeen.com.

Naime, lokalni arhitektonski studio, koji je vodio arhitekt Nildo José, preuredio je dotada trosobnu jedinicu u dvosobni stan, 'održavajući' jednu sobu i spajajući druge dvije sobe u glavnu spavaću prostoriju s radnim prostorom te zasebnom kupaonicom. Niz drvenih vrata tvori zid kako bi prikrio ovu povećanu sobu. Svaka okretna vrata otvaraju se u glavnom dnevnom boravku, kako bi otkrila, odnosno sakrila krevet koji se nalazi sa stražnje strane.

- Vrhunac ovog projekta, po našem su mišljenju, upravo ova pokretna drvena vrata koja omogućuju određenu integraciju dnevnog boravka s ostatkom stana - dodali su arhitekti.

U kuhinji su pak ugrađeni zeleni ormarići sa sivim elementima i policama koje se vizualno nadovezuju na postojeće arhitektonske detalje u stanu.

Ovaj prostrani stan od čak 130 kvadrata sastoji se od spavaće sobe, dnevnog boravka, blagovaonice, kuhinje te kupaonice. Sve fotografije interijera koji nas je osvojio svojim jednostavnim i praktičnim dizajnom možete pogledati u galeriji.

Izvor i foto: dezeen.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:15