MINIMALIZAM I UREDNOST U PROSTORU

Predivan stan inspiriran KonMari metodom pospremanja doma

 Maria del Rio
 

Sigurno ste dosad već čuli za Japanku Marie Kondo i njezinu 'KonMari' metodu pospremanja koja je osvojila svijet. Naime, ona je čišćenje i organizaciju doma pretvorila u pravu umjetnost, i to još 2004. godine izdavši knjigu 'The Life-Changing Magic of Tidying Up'. Marie Kondo u svojoj se ‘filozofiji’ vodi jednom jedinom mišlju, a to je kako iz doma trebamo izbaciti apsolutno sve ono što nam ne donosi zadovoljstvo.

Danas vas vodimo u stan koji je inspiriran upravo ovom japanskom metodom čišćenja i organizacije doma. Unatič zimskim mjesecima, ovom stanu ne nedostaje topline, i to prvenstveno zahvaljujući prirodnim materijalima koji vode glavnu riječ u svi prostorijama interijera. Veliki prozori ... U nastavku pogledajte kako izgleda stan koji nas je osvojio na prvi pogled, kako svojom urednošću i funkcionalnošću, tako i dizajnom.

U prostoru je sve podređeno svijetlim nijansama i prirodnom svjetlu koje je ključan aspekt svakog doma. Uređenje ovog stana bila je idealna prilika za stvaranje uvjeta za veće količine sunčevog, dnevnog svjetla u kući. Naime, već je poznato da premalo svjetla prostorije čini vizualno manjima, a dovoljna količina prirodne svjetlosti ostavlja dojam prostranosti.

Stan je uređen u minimalističkom stilu, a glavna misao vodilja u ovom je slučaju dizajnerima bila 'manje je više'. Naime, nered i dojam pretrpanosti u prostoru nešto je čemu se KonMari metoda protivi u potpunosti, stoga nas ne čudi da to u ovom stanu ne možemo vidjeti.

Izvor: Lonny.com

Foto: Maria del Rio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 09:19