NE, NIJE NEMOGUĆE!

Predivan stan koji će vas inspirirati da budete kreativni sa zavjesama

Danas vas vodimo u stan mladog grafičkog dizajnera koji se nalazi u Barceloni. Ovaj zanimljiv interijer pravi je primjer kako zavjese mogu transformirati i potpuno preobraziti svaki dom. Pogledajte kako

Minimalistički stan od tek 35 metara kvadratnih renovirale su Cristina Cirera i Mariona Espinet iz tvrtke CIRERA + ESPINET te napravile fantastičan posao. Interijer u kojem je dotad dominirala uglavnom bijela boja s elementima drva, preobražena je u pravi, višenamjenski životni prostor koji više ne izgleda skučeno.

Manja kvadratura i nedostatak prirodnog svjetla predstavljali su dodatne izazove za dizajnerice koje su sve to ipak uspjele riješiti. Kako? Koristeći jedan sasvim jednostavan trik - zavjese.

Prvo, dizajneri su uklonili većinu unutarnjih vrata (ostala je samo zona koja odvaja kupaonicu od ostatka stana) pa je svaka malena, dotad zasebna soba postala dio jednog većeg stambenog prostora.

Umjesto vratima, dizajnerice su se poslužile baršunastim zavjesama crvene boje kako bi stvorile osjećaj privatnosti kod vlasnika stana, ali i interiju dodale pomalo 'dramatičan' osjećaj.

Osim toga, veliko zrcalo u hodniku dalo je iluziju povećane kvadrature, a strateška rasvjeta dodala je svjetlinu najslabije osvijetljenim kutovima stana.

Inspirirane tradicionalnim japanskim sobama, dizjnerice su madrac prvotno namjeravale staviti na pod, ali su se na kraju odlučile za jednostavnu platformu koja je pomogla postići sličan izgled, uz malo dodatne visine.

Zbog svih svojih nepokretnih arhitektonskih obilježja, u stanu je postojalo mnogo toga što se moglo promijeniti. Modernu renovaciju zasluženo je dobila i kuhinja u kojoj je ugrađena dodatna rasvjeta, ali i elegantni drveni ormarići.

Dnevna soba uređena je minimalistički, a u prostoru prvenstveno prevladavaju bijela i plava boja. Tu su, dakako, i neizostavne crvene zavjese koje dnevnu sobu funkcionalno odvajaju od spavaće.

Neočekivana mješavina boja i materijala poput vitrine od drva trešnje, pultova od crvenog mramora, plavih polica te tamnozelenog poda od mikro-cementa stvaraju poseban dašak 'svježine' u dnevnom boravku.

Sve fotografije ovog zanimljivog renoviranog i višenamjenskog stana u samom središtu Barcelone pronađite u našoj galeriji.

Foto: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:09