POTPUNO DRUGAČIJI STIL

Predivan stan sa spektakularnom terasom na krovu

Ovaj stan nema samo divan interijer, već i panoramski pogled s terase na samo središte grada!

Ovaj divan stan veličine čak 70 kvadrata, smješten na samom vrhu visoke zgrade iz 50-ih godina prošlog stoljeća, nalazi se u Genovi (Italija). Nedavno ga je obnovio talijanski studio Gosplan Architechts, a njihov rad ostavio nas je bez daha. Dnevna soba, kuhinja i blagovaonica sada stvaraju jedinstveni prostor s otvorenim tlocrtom, a broj spavaćih soba i kupaonica je udvostručen domišljatim pregrađivanjem prostorija.

Ostale veće promjene u interijeru uključuju ugrađivanje krovnog izlaza na terasu te velikih prozora koji unose još više prirodne svjetlosti.

Jedan od najzanimljivijih elemenata u ovom divnom stanu je višenamjenski namještaj koji se, unatoč različitim stilovima koji su ukomponirani u jednu cjelinu, savršeno uklapa u postojeći interijer. Osim toga, na pametan način 'štedi' prostor i time omogućava vlasnicima dodatnu pohranu njihovih stvari.

Umjesto klasične sjedeće garniture, dizajneri su se u dnevnom boravku odlučili za nesvakidašnju jedinicu koja se proteže po cijeloj jednoj strani sobe, čineći tako nisku platformu koja služi kao klupa. Ispod nje, nalaze se i dodatne ladice za pohranu stvari kao savršeno rješenje za uštedu prostora.

S jedne strane, stan ima snažnu suvremenu i modernu estetiku, dok je s druge strane prožet šarmantnim starinskim detaljima.

Prilagođena dnevna soba uključuje željezne stepenice koje vode direktno do krovne terase. upravo te spomenute stepenice izgledom i dizajnom savršeno su integrirane u dnevni boravak, a ujedno su i vrlo praktične.

Iako ranije spomenute dnevna soba, kuhinja i blagovaonica dijele jedinstveni otvoreni prostor, prilično su jasno pojedinačno istaknute. Osim stilovima, ove se zone u stanu razlikuju bojama i uzorcima.

Kupaonice (u stanu su dvije) uređene su minimalističkim stilom, a u njima prevladavaju bijela podloga i sive pločicama na zidovima. Kakol bi unijeli malo svježine u prostor, diizajneri su u jednu od ukupno dvije male kupaonicu stavili dekorativnu biljku.

U stanu se nalaze dvije spavaće sobe, a obje se ističu svijetlim nijansama i jednostavnim elementima. Dodatna spavaća soba sasvim je jednostavna te ima izrazito nježnu i ženstvenu vibru s mekim sivim, ali i crvenim naglascima.

Međutim, to nije sve. Ovaj stan zanimljiv je po još jednom detalju. To je, dakako, krovna terasa kao savršeno promatračko mjesto s panoramskim pogledom na grad koji naprosto ostavlja bez daha!

Izvor: Homedit.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 15:56