PROJEKT ZA ČISTU PETICU

Predivan stan u neutralnim bojama koji osvaja svojim dizajnom

Danas vas vodimo u divan stambeni prostor za dvoje koji nas je osvojio na prvi pogled, kako svojom funkcionalnošću, tako i jednostavnim načinom uređenja

I dok neki preferiraju različite boje i upečatljive nijanse u prostoru, drugi se ipak radije zadržavaju na nešto neutralnijim alternativama. Za vas smo ovaj put izdvojili upravo jedan od takvih stanova, smješten u divnoj sunčanoj Španjolskoj. Naime, mladi bračni par iz Barcelone želio je da njihov dom postane pravi pravcati urbani interijer, dobro organiziran, funkcionalan i obiteljski topao, ali bez suvišnih pretjerivanja.

Dodatni izazov dizajnerima interijera iz CHM studija, koji popisuju ovo uređenje, predstavljalo je i vremensko ograničenje od samo četiri mjeseca kada su, naime, radovi trebali biti završeni. Unatoč svemu, dizajneri su se odlučili 'uhvatiti u koštac' s ovim vrlo zahtjevnim projektom, a rezultati su upravo onakvi kakve su očekivali i vlasnici ovog životnog prostora - nevjerojatni!

U gotovo cijelom stanu ističu se neutralne nijanse poput bijele, bež i svijetlosmeđe boje te kvalitetni drveni podovi. Vizualni efekti postignuti su tek ponekim naglašenim elementima poput staklenih kliznih vrata, dekorativnih biljaka i šarenih ukrasnih jastučića.

Iz glavne spavaće sobe ulazi se u kupaonicu koja odgovara stilu koji prevladava u preostalim prostorijama stana. Jednostavan, uredan izgled važna je stavka spavaće sobe i kupaonice, ali i cijelog interijera jer je upravo organizacija prostora bio glavni cilj dizajnera. Cijelom ugođaju dodatno pridonose tapecirani komadi namještaja i tapeta na zidu iznad kreveta.

Sve fotografije ovog besprijekorno uređenog stana u Barceloni možete pronaći i pogledati u našoj galeriji.

Foto: CHM studio/Pepa Oromi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:52