'HYGGE' KONCEPT UREĐENJA

Predivan stančić koji zrači elegancijom

 Nomad Makleri
Što kažete na ovaj divan stan s 'hygge' detaljima?

Ovaj besprijekorno uređeni stan, čiju renovaciju u potpunosti potpisuje švedska dizajnerica interijera Lovisa Håger, savršen je primjer spoja jednostavnosti, elegancije i klasike u prostoru. Na prvi pogled ovaj interijer uopće ne izgleda kao da se nalazi u Stockholmu. Kombinacija različitih stilova kod odabira namještaja, upotreba dizajnerskih detalja koji nisu klasično skandinavski te postojeća paleta boja zajedno čine da ovaj dom izgleda kao da se nalazi u modernijim šik gradovima poput Pariza ili Bruxellesa.

Ono što možete primijetiti u ovom neklasičnom skandinavskom interijeru jesu elementi takozvanog 'hygge' stila uređenja doma. Naime, to je sve popularniji, porijeklom danski, koncept življenja koji je osvojio svijet. Iako ga je teško točno definirati, označava koncept uživanja u malim stvarima te kao takav potiče stvaranje tople atmosfere u domu.

Komadi namještaja poput vintage stolaca, tapeciranih fotelja i klasičnih skandinavskih prirodnih materijala savršeno izgledaju u ovom ambijentu. Iako u stanu prevladava bijela podloga, zahvaljujući drugim nijansama namještaja i prisutnih dekoracija ovo je sve, samo ne sterilni interijer.

Cijeli topli i obiteljski ugođaj u domu upotpunjen je dekorativnim biljkama koje su izložene gotovo po cijelom stanu. Ima tu svježeg cvijeća, ali i osušenih grančica i lišća koji u prostor unose pravu jesensku 'vibru'.

Podovi su drveni, s obzirom na to da je i 'hygge' koncept uređenja prvenstveno usmjeren na korištenje što više prirodnih materijala u domu. Duboki topli komadi drveta u stanu daju određenu dozu lijepog kontrasta.

Kuhinjski dio u stanu uređen je u vrlo minimalističkom duhu, a uključuje isključivo potrebne kuhinjske elemente, ormare i uređaje. Jednostavnim dizajnom savršeno se uklapa u ostatak stambenog prostora.

Hodnik je sličan uređenju kuhinje gdje u potpunosti prevladava siva boja koja svojom nenametljivošću savršeno ide uz bilo koji drugi uzorak ili materijal u prostoru. Za razliku od većine hodnika u domovima, u ovom stanu on je dovoljno velik, ali se dizajnerica svejedno bazirala na onoj dobroj 'manje je više'.

Spavaća soba kombinira vintage i nešto modernije detalje, a posebno se ističe klasični bijeli kamin. Osim što je ovaj kamin savršena dekoracija u prostoru, ujedno jei funkcionalni element koji unosi topli ugođaj u ovaj divan dom.

Tamni zidovi u spavaćoj sobi, iako biste možda to pomislili, nimalo ne utječu na vizualni dojam te prostoriju ne čine manjom nego što to ona zapravo jest.

Sve fotografije ovog stana možete pogledati u galeriji.

Izvor: Apartment 34.com

Foto: Nomad Makleri

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:02