PROJEKT ZA ČISTU PETICU

Predivna kalifornijska kuća koja spaja moderno s tradicionalnim

Pogledajte koja nas je to očaravajuća kuća oduševila svojim uređenjem

Jedna od, barem nama, najdražih stvari o Kaliforniji definitivno su kuće i njihovo uređenje koje utjelovljuje onu laganu, ugodnu vibru. Upravo vas danas vodimo u jednu takvu čije uređenje potpisuje arhitektica Kristen M. Sidell iz Sidell Pakravan Architects studija. Ona je, naime, u ovu kuću na dva kata donijela određenu dozu senzibiliteta i modernog glamura.

Kako bi se postigla ravnoteža između želja vlasnika kuće za što više prostora i želje općine da na njoj ostanu netaknuti povijesni elementi, Sidell je stvorila otvoreniji izgled istodobno obnavljajući vanjski izgled kuće. Dvokatna rezidencija tako je dobila novo stubište koje bolje povezuje dvije razine, velika francuska vrata koja spajaju dom s vrtom, dok 'proširena' donja razina daje kući veći dojam prostranosti.

Prvi korak: Dnevni boravak

Kako bi stvorili sklad između prošlosti i sadašnjosti ove divne kuće, arhitektonski tim odabrao je tekstualno bogat interijer koji odgovara šumskoj vanjštini. Posebno je zanimljiva kombinacija bijelih i tamnih zidova koji se savršeno uklapaju, kao i tepih s uzorkom koji učinkovito razbija sterilnost u interijeru.

Drugi korak: Blagovaonica s izlazom na terasu

Zanimljiva kombinacija boja i materijala u blagovaonici ostavlja bez daha, a naročito su zanimljive crno-bijele tapete na zidovima. Podovi od crvenog hrasta bili su originalni te su samo dotjerani za ljepši dojam u prostoru. Terasa, koja je sagrađena na zahtjev vlasnika stana, omogućava spektakularni pogled na San Francisco!

Treći korak: Kuhinja

Kompletan remont kuhinje postao je ujedno i jedan od najvećih dijelova obnove ove kuće. Za vlasnike kuhinja predstavlja jednu od najvažnijih soba pa nije ni čudno što su tražili da privlači pažnju. Kako bi se stvorio što ugodniji prostor, kako za kuhanje, tako i za druženje s ukućanima i gostima, dizajneri su nabavili nove, moderne kuhinjske uređaje, a ormarići od drveta čine da se soba doima otvorenom i prozračnom.

Četvrti korak: Stepenice

Prvobitno stubište ove kuće bilo je doslovno 'skriveno' u ormaru što je njezinu donju razinu činilo gotovo pa mrtvom zonom. Dzajneri su se tu posebno potrudili i odlučili 'otvoriti' stubište koje će maksimizirati tlocrt interijera.

Peti korak: Kupaonica

U glavnoj kupaonici prevladava bijela podloga, a ono što je čini posebnom jesu dvostruki umivaonici. Prostor uključuje i specifične crne podne pločice koje razbijaju eventualnu sterilnost u prostoru te mame uzdahe.

Sve fotografije ove divne (pre)uređene kuće pogledajte u galeriji.

Foto: Jean Bai

Izvor: Hunker.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:39