ČAROBNO MJESTO ZA ODMOR

Predivna kuća na drvetu koja oduševljava dizajnom

 Cyril Folliot
Tko ju ne bi poželio?

Danas vas vodimo u čarobnu 'kuću na drvetu', idealno mjesto za odmor i bijeg od užurbane svakodnevice. Zavirite u ovo divno dizajnersko čudo koje nas je oduševilo na prvi pogled, kako svojim unutarnjim uređenjem, tako i predivnim eksterijerom koji ga okružuje.

Uređenje ove divne kuće na sjeverozapadu Francuske potpisuje studio Atelier Victoria Migliore. Iako na prvi pogled možda ne izgleda tako, ova kuća zapravo ima čak 83 kvadrata te je vizualno uklopljena prirodi koja ju okružuje. Dizajneri su se prilikom uređenja prvenstveno bazirali na korištenju prirodnih materijala, a s obzirom na to da je teren vrlo strm, kuća je pričvršćena metalnim 'šipkama' koje osiguravaju njenu stabilnost.

Vanjski dio kuće obložen je drvenim pločama, obrađenim u posebnoj 'shou sugi ban' tehnici. Ova je japanska tehnika nastala u 18. stoljeću i koristila se za tretiranje zidova izrađenih od cedra, kako bi bili što otporniji na različite vremenske uvjete. Spomenuta tehnika uključuje pougljivanje površine, a rezultat je crno drvo koje otkriva svoje čiste i jasne linije te neizmjernu ljepotu same teksture.

Unutrašnjost kuće uređena je minimalističkim stilom, a posebno prevladavaju prirodni materijali poput stakla i drva. U dnevnom boravku ističe se viseći kamin crne boje koji doprinosi osjećaju rustikalnosti i doživljaju topline u samom prostoru.

Lagani drveni elementi nastavljaju se i u kuhinji koja sadrži funkcionalne ormariće od kvalitetnog drva i izloženih greda od drvenih stupova. Sav namještaj izrađen je po mjeri kako bi se iskoristio apsolutno svaki dio interijera.

U blagovaonici (kao i u cijelom interijeru) prevladava minimalizam. Drveni podovi, zanimljiva rasvjeta, biijeli kuhinjski otok, minimalistički namještaj, ali i veliki stakleni prozori čine ovaj, naizgled jednostavan interijer luksuznim mjestom za odmor cijele obitelji.

Ništa manje posebna nije ni spavaća soba. Ona, naime, fantastično spaja rustikalne i moderne detalje u prostoru, a posebno se ističe tamno drvo na zidovima. Soba također ima direktan izlaz na balkon s kojeg se prostire spektakularan pogled na šumu.

Kuća ima čak dvije kupaonice, a jedna od njih kombinira crnu podlogu sa zanimljivim plavo-bijelim pločicama u kadi.

Druga kupaonica nešto je veće kvadrature, a ima samostojeću kadu koja se nalazi uz ogroman ormar odvojen tek drvenim vratima. U kupaonici se nalazi i spremište za stvari te garderoba za presvlačenje.

Unutarnji, ali i vanjski prostor izgrađen je od kvalitetnih materijala što stvara idealan prostor za opuštanje. Rezidencija uistinu izgleda poput obične kuće na stablu, i to zahvaljujući dizajnu koji nije zahtijevao rušenje drveća, već je pronađen način kako da se svi čimbenici jednostavno integriraju u prostor.

Kuća ima apsolutno sve što joj je potrebno za odmor iz snova, a između ostaloga i divan bazen koji se puni, ni manje ni više, nego kišnicom te je vidljiv iz gotovo svakog dijela kuće.

Foto: Cyril Folliot

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 10:06