Dom za poželjeti!

Prekrasan hrvatski dom Maje Bešenić koji pratimo na Instagramu

 

Dok pretražujemo društvene mreže, a pogotovo kada pregledavamo Instagram, često nam se zna dogoditi da zastanemo i uzdišemo nad predivnim fotografijama atraktivnih interijera koji su prava inspiracija i užitak za promatranje. Pored modernih i minimalističkih, industrijskih i chic vintage stanova, posebno mjesto u našem srcu imaju topli i udobni prostori prepuni šarmantnih detalja u kojima se možemo zamisliti kako pijuckamo kavu, čitamo knjigu i uživamo s obitelji i prijateljima. Upravo jedan takav stan skriva se na predivnom profilu Maje Bešenić naziva My Croatian Home koji prati više od 17 i pol tisuća ljudi i to s dobrim razlogom!




Naime, u ovom se domu u Novom Marofu spajaju najljepši elementi romantičnog i skandinavskog stila i pravi je primjer interijera u kojem živi hygge. Osnovna prostorija obuhvaća udobni dnevni boravak sa svijetlom kutnom garniturom i upečatljivom žutom foteljom koju posebno voli šnaucerica Brka.






Na drugom kraju nalazi se kuhinja opremljena bijelim kuhinjskim elementima i radnim površinama od svijetlog drva, izvrsnom kombinacijom koja je upotrijebljena i za kuhinjski otok u sredini prostora.



Kutak koji posebno osvaja u ovom dijelu stana mali je prostor za doručak ili rad za računalom izrađen od sivkastog materijala nalik na mramor i ukrašen dragim sitnicama.


Između boravka i kuhinje ostalo je dovoljno prostora za smještanje jednostavne blagovaonice s bijelim stolom i stolicama u kombinaciji sivkastoplave i bijele boje.

Cijeli je prostor prepun zelenila koje unosi živost u prostor. Novu dimenziju u prostor unose i raznolike teksture poput debelog pletiva, čupavih tepiha, glatkih površina prekrivenih ogledalima i drvenih detalja.



Spavaća soba pravo je ženstveno skrovište u kojem prevladavaju nježne nijanse poput nježne ružičaste, sive i neizostavne bijele boje. Kako bi se vizualno proširio prostor namještaj je prekriven ogledalima pa se tako i ormar i komoda zrcale. Element koji posebno oduševljava pletena je viseća fotelja u kojoj je pravi užitak čitati knjigu i opuštati se. Dom za poželjeti!


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:06