STARO I NOVO, KLASIČNO I MODERNO

Prekrasan stan s visokim stropovima

 

Interijer u ovom moskovskom stanu je impresivan. Riječ je o stanu smještenom u novom stambenom kompleksu pokraj Trgu pobjede u kojem apartmani imaju visoke stropove i prozore na duž cijelog zida. U takvom okruženju možda bi moderan dizajn bio logičan izbor, ali dizajnerica Olga Ievleva odabrala je u drugi smjer - interijere je dizajnirala na klasičan način, iako ne bez elegantnih modernih elemenata. Shema boja je također prilično ujednačena i prevladavaju suzdržane, neutralne prirodne boje.

Dizajnerica Olga Ievleva osmislio je stan u novoj zgradi u centru Moskve, miješajući staro i novo, klasično i moderno. Postojala je samo jedna poteškoća: prozori u 80 četvornih metara velikom stanu bili su samo na jednoj strani trga. Dnevni boravak povezan je s kuhinjom, tu su još spavaća soba s ugradbenim ormarom, dječja soba s nišom za spavanje ispod stropa, hodnikom i kupaonica.

Na stil uređenje uvelike je utjecao pogled s prozora: ispod je spomenik Majakovskom, u daljini jedan od Staljinovih nebodera i krovovi moskovskih kuća sagrađenih u različito vrijeme i u različitim stilovima.

Unutrašnjost je postupno postala jednako eklektična kao i sama Moskva, sa svojim zlatnim kupolama, impozantnim palačama i staklenim neboderima. Osnova je klasična: visoki gipsani vijenci, stube od lijevanog željeza, kao u američkim loft stanovima, a mogu se naći na moskovskim fasadama. Na podu su pločice s uzorkom, zidni paneli u dnevnom boravku i hodniku imaju pojednostavljeniji dizajn pa u konačnici stan izgleda kao da je u njemu živjelo nekoliko generacija iste obitelji, a svaka je donijela nešto drugo.

Primjerice, ugrađena kuhinja je jednostavna i funkcionalna. No, spavaća soba je klasična i staromodna s krevetom postavljenim u udubljenu nišu. Bilo je važno stvoriti novi stan , ali s pričom koji će biti nježan i zračiti mirom, poput same Moskve u njezinom središtu.

Foto: Mihail Chekalov

Izvor: admagazine.ru

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:26