SUPTILNO, FINO UREĐENJE

Prekrasna vila Euphrasiana smještena u centru Poreča

Vlasnica Karmen Opačak pojasnila je kako posebnost njezine kuće leži u kvalitetnim arhitektonskim i dizajnerskim rješenjima

  • NAZIV PROJEKTA: Vila Euphrasiana
  • VLASNICA: Karmen Opačak
  • LOKACIJA: Poreč
  • PROJEKT: arhitektica Jadranka Drempetić i dizajnerica Nina Čeak

Ugodno iznenađena, sretna i ponosna, na naš telefonski poziv javila se Karmen Opačak, vlasnica najbolje kuće za najam prema izboru našeg stručnog žirija.

- Jako sam sretna što su stručnjaci prepoznali našu kuću, trud i silan smisao koji je u nju uložen, a za koji je ponajviše zaslužan vrhunski tim koji je na njoj radio - rekla nam je Karmen, pojašnjavajući kako je zahtjevan arhitektonski dio posla odradila Jadranka Drempetić, dok je za uređenje interijera zaslužna dizajnerica interijera Nina Čeak iz studija Perspektiva.

Fantastično zdanje prostire se na 120 četvornih metara koji su raspoređeni na čak tri etaže

Prekrasnu Vilu Euphrasianu, smještenu u centru Poreča, na natječaj su prijavili Karmenin sin Petar i njegova djevojka Asja. Ta se odluka pokazala itekako ispravnom jer osim što su se okitili titulom vlasnika najljepše vile za najam u Hrvatskoj, osvojili su i vrijednu nagradu naših sponzora - proizvode tvrtke Velux u vrijednosti od 10.000 kuna.

Kojim je posebnostima Vila Euphrasiana oduševila naš žiri? Prvenstveno fantastičnom organizacijom prostora i suptilnim, finim uređenjem kojim se istodobno postigao dojam udobnosti i doma u kojem bi svaki gost poželio ostati još jednu noć.

Cijelo zdanje prostire se na 120 četvornih metara koje čine tri etaže, a kada govorimo o prostorijama za spavanje, ovdje su samo dvije spavaonice s bračnim krevetima, čime se ostavlja dojam prozračnosti i jednostavnosti prostora. Svaka spavaonica ima pripadajuću kupaonicu s tuš-kabinom, a uz to je kupaonica glavne spavaće sobe opremljena i saunom.

Prizemlje se sastoji od elegantne i potpuno opremljene kuhinje s blagovaonicom i dnevnim boravkom, savršenim, primjerice, za poslijepodnevno opuštanje. Dodatak luksuznoj ponudi vile je jacuzzi na terasi na prvom katu u kojem zasigurno uživa svaki gost koji se ovdje nađe. Dodajmo tome da se nedaleko od vile nalazi poznata Eufrazijeva bazilika, jedan od najljepših očuvanih spomenika ranobizantske umjetnosti na Mediteranu.

Svaka spavaonica ima pripadajuću kupaonicu s tuš - kabinom, a uz to je kupaonica glavne spavaće sobe opremljena i opuštajućom saunom

Razni lokalni sadržaji također su na maloj udaljenosti, uključujući i najbližu zapanjujuću plažu koja je udaljena samo 50 metara.

- Ušavši prije dvije godine u ovu nekretninu, odlučili smo je potpuno renovirati i adaptirati, a pri samom uređenju moj jedini uvjet bio je da se poštuju boje i tonovi koje volim, pretežno nježni i topli bež tonovi. Sve ostale odluke i realizacije ostavili smo na povjerenje našoj arhitektici i dizajnerici i, što reći, o ljepoti naše kuće sad će se pričati i izvan naših obiteljskih druženja - smijući se zaključuju nagrađeni vlasnici.

Foto: Rajan Milošević/Koridor 27

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 02:21