DVOETAŽNI ŽIVOTNI PROSTOR

Prekrasni renovirani stan u potkrovlju

 

Stanovi u potkrovlju na nekoliko etaža sve su veći hit u svijetu, a ovaj životni prostor uredili su dizajneri iz američke tvrtke Chi Renovation & Design početkom godine. Ovaj preuređeni i specifični stan nalazi se u potkrovlju stambene zgrade u Chicagu, a iako su vlasnici mislili da će mu teško vratiti 'onaj stari duh', izgleda kako je jednostavna renovacija u potpunosti preporodila njihov dom.

 

Dizajneri su ovom, prethodno zastarjelom stanu promijenili čitav koncept, a preuredili su kupaonicu, dnevni boravak, blagovaonicu i spavaću sobu. Potkrovlje su uredili prema takozvanom eklektičnom modernom stilu ispunjenom globalnom umjetnošću, tkaninom i dodacima koji privlače pažnju svakoga tko uđe u ovaj prostor.

Iako su dekorateri prilikom uređenja koristili klasičnu bijelu i suptilniju sivu kako bi dosad pomalo 'dosadnu' kupaonicu učinili luksuznijom i elegantnijom, u dekoraciju su usput uključili i fuzijski dekor u ostalim sobama koji predstavlja određeni kontrast. Već na prvi pogled jasno je vidljivo da u cijelom stanu prevladava drvo, kako na podovima, tako i na stropu. Drvene grede daju pomalo rustikalni štih koji podsjeća na neobičnu kombinaciju starinskog i modernog stila.

 

Spavaća soba ovog potpuno drugačijeg dvoetažnog stana također sadrži šarene tekstile koji potječu iz bogatih kultura Sahare pa sve do onih porijeklom iz stare Indije. Taj doživljaj vidljiv je na tepihu i jastucima, kao i na nekim dodacima koji sobi daju poseban doživljaj rustikalnog. Blagovaonica ima obojeni namještaj i tepih, a cijeli prostor upotpunjen je zidovima od opeke i drva.

 

Dnevni boravak posebno privlači pažnju svih gostiju jer je razigran korištenjem modernog namještaja, različitih uzoraka i boja. Preplavljen je umjetnošću i eksponatima, što samo dodatno potvrđuje koliko je ovo potkrovlje u Chicagu ispunjeno osobnošću.

 

Izvor: Home Adore (link: https://homeadore.com/

Fotografije: www.chirenovation.com/

Izdvajamo

Iz drugih medija