Preuređeni dom u Beču

Klasika i elegancija u domu stilistice i blogerice

Vodimo vas u 120 kvadrata stilistice i blogerice Svenje Brücker

Ako ste ljubitelj inspirativnih profila na Instagramu čija je glavna tema dizajn interijera, onda ćete zavoljeti Instagram profil, ali i dom, stilistice i blogerice Svenje Brücker. Svenja je inače iz Njemačke, ali već više od četiri godine živi i radi u Beču, zajedno sa svojim dečkom. Radi kao freelancerica najviše na projektima koji uključuju uređenje interijera.

Njen dom u Beču ima 120 kvadrata i 4 prostrane prostorije. Dnevni boravak ima izlaz na terasu s predivnim pogledom na grad. Ono zbog čega se zaljubila baš u ovaj interijer su klasični elementi koji se nalaze u ovakvim klasičnim gradskim stanovima. Stropovi visoki 4 metra, prozori, svijetli parketi i dvostruka bijela vrata inspirirali su je za daljnje uređenje. Isto tako, veliku su ulogu u njenoj inspiraciji imali i detalji od kojih posebno naglašava starinske prekidače za svjetlo i ručke na vratima i prozorima.

Sve je klasične detalje ostavila u domu i dodala im jednostavan i moderan namještaj u kontrastnim tonovima crne i bijele koji ovom stanu daju pravu dozu jednostavne elegancije. U dnevni boravak je dodatno unijela osjećaj udobnosti velikim tepihom nasred prostorije. Dodatan dašak topline unijela je postavljanjem stolca pastelne ružičaste boje. Ono što nam je zapelo za oko u dnevnom boravku je i predivan komad drvenog stola koji je Svenje pretvorila u svoj mali svijet čajeva i kave.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset

Budući da se njen posao uglavnom uključuje rad od kuće, Svenja je uredila i radni kutak. Veliki bijeli stol, s monitorom i dvije udobne kožne crne fotelje stavila je nasred jedne od prostorija.

Kuhinja i blagovaonica nalaze se u jednoj prostoriji. Svenja je u ovoj prostoriji također kombinirala crne i bijele elemente te tako stvorila predivan kontrast između kuhinjskog i blagovaonskog dijela prostorije. Osim kuhinjskih elemenata, postavila je i jednostavni bijeli metalni stalak na kojem drži začine i kuhinjske aparate. Iznad stalka je postavila jednostavne zidne vješalice. S ova dva jednostavna elementa otvorila je prostor za igranje s ovim dijelom kuhinje jer uvijek može mijenjati raspored i vrstu stvari koje tu drži.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s2 preset

Mala šarmantna terasa već sama po sebi izgleda predivno zahvaljujući pogledu na grad i metalnoj ogradi koja neodoljivo podsjeća na neka klasična prošla vremena. Ovom eksterijeru dodala je nekoliko biljaka te jednostavan stol i dva stolca. U cijeloj priči također su korišteni crni i bijeli elementi koji, cijelom interijeru, a ne samo balkonu, daju dozu prave moderne elegancije.

Foto: decor8

Izvor: decor8blog

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:55