AVANGARDNI HOTEL

PRI KRAJU PROJEKT ARHITEKTICE MAJE TEDESCHI Prve fotografije iz novog gradskog hotela u Splitu

Hotel ima specifičan lobby u prizemlju, a prema najavama, njegov bi donji dio trebao biti u funkciji javnog karaktera i za okupljanje domaćih ljudi

Velika su očekivanja od gradskog hotela Bačvice koji se ovih dana završava u Splitu, na Bačvicama iznad plaže, a čiji su arhitekti Maja Tedeschi i Damir Rako. Približavanjem kraja radova na ekskluzivnom hotelu došli smo do prvih ekskluzivnih fotografija iz njegove unutrašnjosti, iz impresivnog atrija.

OVO LJETO

Na prvi pogled riječ je o avangardnom i pomalo konceptualnom objektu kojega se ne bi posramile ni velike svjetske metropole poput New Yorka ili Tokija. Hotel će imati 63 sobe/apartmana i nosit će kategoriju četiri zvjezdice. Otvorit će se ovog ljeta i zasigurno će biti senzacija.

Investitor je tvrtka Veneficus poduzetnika Mira Muse. Zemljište veličine 2619 četvornih metara, na kojem je podignut hotel, kupljeno je od obitelji Kerum, s projektom. Arhitektica Maja Tedeschi 2015. godine pobijedila je na novom natječaju za ovu lokaciju, koji je provelo Društvo arhitekata Splita sa žirijem kojim je predsjedao arhitekt Jerko Rošin, koji je i sam autor poznatih hotela.

Riječ je o pomalo konceptualnom objektu s impresivnim atrijem

PERIVOJ

Želja je investitora bila oživiti nekadašnji Kaliternin perivoj. Hotel ima tipologiju gradskog boutique-hotela i specifičan lobby u prizemlju, a prema najavama, taj bi donji dio trebao biti u funkciji javnog karaktera i za okupljanje domaćih ljudi, zato ga se i predstavlja kao gradski hotel.

Kontaktirali smo arhitekticu Tedeschi da prokomentira svoj projekt, ali ona je samo poručila da se još malo strpimo dok cijela kuća ne bude gotova.

Simulacije prikazuju kako će specifično izgledati prostrani i moderni lobby hotela koji će inače nositi kategoriju četiri zvjezdice i imati 63 sobe/apartmana

Foto: Tom Dubravec/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 09:27