uređenje za pet

Profinjeni skandinavski dom

 

Već smo se naviknuli vidjeti skandinavski minimalizam u obliku bijelih zidova i golih podova koji stvaraju svjež i prozračan izgled u interijerima neovisno o njihovoj veličini i lokaciji. Budući da je skandinavska paleta jednostavna i suzdržana, detalji u neočekivanoj boji još su upečatljiviji i efektniji, a upravo je stan na slikama odličan primjer! Zabavni namještaj i par iznenađujućih boja u ovom prostoru predstavljaju elemente koji čine prostor uzbudljivim i atraktivnim!



Stan na fotografijama ima brojne izvrsne detalje koje privlače pozornost. Prva je svakako raskošna tamno plava boja iskorištena za isticanje stropa, ali i donje trećine zida u interijeru. Osim zidova, u bijelo je obojen i pod od drvenih dasaka što doprinosi općem dojmu svjetline koji stvara dnevna svjetlost. Uređenje ovog prostora potpisuje Pham Tuan Anh koji je u prostoru odlučio istaknuti arhitektonske značajke poput stopa, prozora i poda te se poslužiti tim elementima za uvođenje boje i teksture u uređenje.




Glavni prostor predstavlja dugačka prostorija u kojoj se nalaze dnevni boravak, blagovaonica s velikim drvenim stolom, bijela kuhinja s kuhinjskim otokom i mala, ali udobna zona za čitanje. Spavaća soba nalazi se krajem i odvojena je od ostatka stana velikom staklenom stijenom. Tim je potezom odvajanja dobivena privatnost u spavaćoj sobi, ali bez vizualnog prekidanja prostora. Soba je ukrašena zanimljivom dekoracijom od crne žice postavljenom na zid iznad zaglavlja kreveta izvedenog od betonskih ploča koje unose dašak industrijskog stila u prostor. Pored spavaće sobe nalazi se i mali, zastakljeni ured za rad od doma. Odlično zamišljeno uređenje!






Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 15:30