amsterdam

Prostrani stan s pogledom na kanal

Tko je barem jednom prošetao Amsterdamom, sigurno je barem na tren pokušao zamisliti kako bi izgledao život na jednom od brojnih amsterdamskih kanala koji prolaze povijesnim centrom grada. Fotografije u nastavku omogućit će vam da zavirite u jedan veliki i osunčani stan koji se prostire na 121 četvornom metru i smješten je u samom središtu grada, u zgradi okruženoj brojnim restoranima, kafićima i muzejima odnosno u rezidencijalnoj zoni koja vrvi životom.

Stan se nalazi na trećem katu zgrade te zauzima cijelu širinu zgrade. Ulaz iz hodnika vodi u samo središte stana. S lijeve strane ulaza otvara se prostrani dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonicom, a na desnoj strani nalazi se privatni prostor. Cijeli zid dnevne sobe rastvoren je velikim prozorima s kojih se pruža predivan pogleda na kanal. Zona dnevne sobe namještena je sivom kutnom garniturom i staklenim stolićem za kavu.


Kuhinja je upečatljiva iz više razloga. Cijeli zid prekrivaju velike ploče od kamena različitih tonova, a kuhinjski otok i bočni dio ormarića obloženi su šarenim mozaik pločicama u toplim bojama pijeska, vina i grafita. Kuhinjski aparati su svi od nehrđajućeg čelika, a sami ormarići s radnim površinama izrađeni su od svijetlog drveta. Kuhinjski otok u sredini ima ugrađenu perilicu posuđa te funkcionira kao prostor za doručak i dodatna ploha za rad. Gornjih kuhinjskih ormarića nema već su postavljene jednostavne drvene police kako bi zid dodatno došao do izražaja.




Blagovaonica se sastoji od velikog drvenog stola sa stolicama, a obilježava je i veliki sivi zid prekriven policama u kojima su izloženi raznovrsni keramički predmeti i posuđe. Cijeli prostor uređen je zemljanim bojama, od širokog drvenog parketa tople smeđe boje, svijetlih drvenih kuhinjskih ormarića i radne površine te drvenog stola u blagovaonici pa sve do zagasite sive, raznovrsnih tonova kamena u kuhinji i zelenila biljaka razmještenih po stanu. Prostor je prepun dekorativnih detalja uz tek poneki element u žarkoj boji.


Hodnik je iskorišten za postavljanje ugradbenih ormara s bijelim frontama, uzak je i dugačak te vodi prema stražnjem dijelu stana gdje se nalazi spavaća soba s odvojenom kupaonicom i velikom garderobom.


Iz spavaće sobe može se izaći i na balkon koji se nalazi na drugoj fasadi zgrade. Spavaća soba je jednostavna i bez suvišnih detalja. Visoki bračni krevet jedini je komad namještaja u sobi jer se krajem nalazi zasebni prostor garderobe s ormarima, ladicama i policama izrađenima od tamnog drveta i po mjeri.




Kupaonica izgleda dramatično i luksuzno zbog velikih crnih ploča prošaranih bijelim detaljima koje podsjećaju na mramor. U kupaonici se nalaze odvojeni prostori kade i tuša, dvostruki umivaonik i toalet, a veliki prozor omogućuje prodiranje dnevne svjetlosti u ovaj inače tamno uređeni prostor.



Izvor: Funda.nl

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 03:24