U POSJETU

Prva privatna ordinacija dentalne medicine u gradu Kaštela

 SI DENTAL
Uređenje prostora kojemu je cilj opustiti pacijente. Cijeli interijer je vrlo prohodan i pregledan, a o svojoj viziji opremanja i organizacije ordinacije govore zaposlenici ordinacije SI DENTAL

U potrazi za lijepim javnim prostorima diljem Hrvatske put nas je odveo u Kaštela, u prostore prve privatne polivalentne ordinacije dentalne medicine u tom gradu imena SI DENTAL.

Ordinacija je to koja pruža kompletne dentalne usluge, što podrazumijeva dentalnu patologiju s endodoncijom, oralnu kirurgiju, implantologiju, ortodonciju, paradontologiju, estetiku lica i RTG dijagnostiku.

Prostor ordinacije smješten je u prizemlju urbane vile, a prostire se na čak 200 četvornih metara. Lijevo od ulaza je recepcija gdje se pacijenti javljaju prilikom dolaska, a administrator ih usmjeri ovisno o usluzi koja im je potrebna u neke od sljedećih prostora: prostor koji sadrži dječji kutak s PlayStation konzolom i velikim TV monitorom, drugu čekaonicu opremljenu šankom, TV monitorom, hladnjakom i cafe aparatom gdje se pacijenti mogu osvježiti hladnim ili toplim napitkom, pročitati roman ili stručnu literaturu ili, pak, u treću čekaonicu u kojoj se pacijenti mogu osamiti i pripremiti za dentalni zahvat.

Kastel Stari, 111019.
Interijer stomatoloske ordinacije SI Dental u Kastelima.
Na fotografiji: Dental team.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
CROPIX

ČAJNA KUHINJA

- Cijeli prostor je prohodan i pregledan. U sklopu ordinacije je RTG prostorija gdje se radi snimak prije pristupa terapiji. Ordinacija na raspolaganju ima i dva sanitarna čvora, jedan za pacijente i drugi za osoblje. Naši zaposlenici imaju na raspolaganju korištenje čajne kuhinje u kojoj mogu uzeti predah - kažu u ordinaciji.

Ističu kako je glavna misao vodilja prilikom otvaranja ordinacije dentalne medicine bila dentalni strah s kojim se susreću brojni ljudi te zbog toga odgađaju svoj odlazak stomatologu, narušavajući time uvelike svoje oralno i opće zdravstveno stanje.

SI DENTAL

Htjeli smo urediti prostor kao boravak stana, s kaminom, komodama, sjedećim garniturama, noćnim ormarićima, ogledalima, lampama, slikama... Pacijenti kažu da se ovdje osjećaju kao doma, ponosno ističu zaposlenici

Kastel Stari, 111019.
Interijer stomatoloske ordinacije SI Dental u Kastelima.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
CROPIX

- Ono što mi možemo napraviti, osim tima vrhunskih stručnjaka iz područja dentalne medicine koji se brinu i individualno pristupaju svakom pacijentu, najmodernijoj dentalnoj opremi i korištenju najkvalitetnijih dentalnih materijala, jest da pokušamo pacijentu učiniti što ugodniji i opuštajući boravak u prostoru prije same dentalne terapije.

Kastel Stari, 111019.
Interijer stomatoloske ordinacije SI Dental u Kastelima.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
CROPIX

Iako se radi o poprilično velikom projektu, odlučili smo se kao vlasnici sami suočiti s izazovima osmišljavanja prostora, vodeći se idejom da prostor uredimo kao dnevni boravak stana, s kaminom, komodama, sjedećim garniturama, noćnim ormarićima, ogledalima, lampama, crno-bijelim slikama jednog mladog umjetnika i svim detaljima kojima bismo opremili svoj stan. Zapravo nam se ideja slaganja prostora nadograđivala na odabir toplog poda koji je definitivno atipičan pri uređenju ovog tipa prostora, ali je njime baš postignuto to što smo htjeli: toplina i opuštajuća atmosfera.

Ostatak namještaja smo samo slagali i prilagođavali prostoru - opisuju.

Kastel Stari, 111019.
Interijer stomatoloske ordinacije SI Dental u Kastelima.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
CROPIX

KAO U GOSTIMA

U prostoru prevladavaju tople boje poput smeđe i žute, ali i bijele te plave.

- Drago nam je da smo uređenjem, organizacijom i drugačijim pristupom pacijentima uspjeli postići da se svi koji kroče ovdje osjećaju kao da su došli prijatelju u goste, a izađu s novim osmijehom i prebrođenim dentalnim strahom - poručuju za kraj.

Više informacija na: www.sidental.hr

Foto: Vojko Bašić/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 07:49