U GOSTIMA

Rajska rezidencija u Rovinjskom Selu

Vodimo vas u stanciju Piccolo Paradiso. Lokalni duh i šarm, ali u modernom izdanju. Tako bi se ukratko mogao opisati ovaj divni objekt čiji projekt interijera i eksterijera potpisuje Adnan Hadžović.

Kada vam netko spomene Istru, na što prvo pomislite? Možda na predivan krajolik koji prije svega uključuje pitoreskne gradove, lijepo more i mnogo zelenila? Ili možda pomislite na svu onu ukusnu hranu predvođenu delicijama poput tartufa, domaće tjestenine i pršuta?

Da ne pričamo o kvalitetnim vinima kojih u toj hrvatskoj regiji itekako ima. Sigurni smo da će mnogi od vas na spomen Istre pomisliti i na divnu arhitekturu, lijepe kamene stancije koje čuvaju lokalni duh i šarm. A upravo su lijepe kuće ono što se u posljednjih nekoliko godina itekako uvriježilo kad se spomene Istra. Nekad nam se čini kao da u Istri svatko ima dobru kuću. I ta tvrdnja nije daleko od istine. Osim već spomenutih tradicionalnih stancija, u Istri je sve više modernih stancija koje ni po čemu ne ruše lokalnu tradiciju, nego cijelu tu priču savršenu dopunjuju.

Kuća se nalazi na kraju sela, što je gostima koji borave ovdje osiguralo svojevrsni zaklon od znatiželjnih pogleda.

MIR

U jednu takvu vodimo vas danas, zove se Villa Piccolo Paradiso, a smještena je na samom kraju bajkovitog Rovinjskog Sela. - Kako se kuća nalazi na kraju sela, to nam je omogućilo da osiguramo ljudima koji borave u njoj svojevrsni zaklon od znatiželjnih pogleda i mir kojemu svi teže tijekom svojih godišnjih odmora - kaže vlasnik Saša Lovrić.

Riječ je o pravoj modernoj obiteljskoj vili s privatnim grijanim bazenom. Površina kuće iznosi 162 četvorna metra, a okoliš oko 900 kvadrata. Baš kako joj i samo ime govori (Piccolo Paradiso - Maleni raj), kuća oduševljava opuštenim interijerom i eksterijerom u svakom pogledu.

U prizemlju se nalazi potpuno opremljena kuhinja s blagovaonicom, dnevnim boravkom i kupaonicom. Na gornjem katu su tri moderne, udobne spavaće sobe: dvije s bračnim krevetima i jedna s dva kreveta za jednu osobu.

Zeleni vrt s grijanim bazenom, ležaljkama i kamenim jacuzzijem odlično je mjesto za opuštanje čak i u proljeće ili jesen.

TOPLE BOJE

- Zeleni vrt s grijanim bazenom veličine 40 kvadrata, ležaljkama i kamenim jacuzzijem od tri kvadrata odlično je mjesto za opuštanje čak i u proljeće ili jesen. U sklopu vrta nalazi se kućica pokraj bazena s finskom saunom, dodatnom kupaonicom i vanjskom blagovaonicom s dva roštilja - ističe autor uređenja i organizacije interijera i eksterijera ove kuće, Adnan Hadžović, koji je upravo po svojoj osobnoj inspiraciji i intuiciji osmišljavao ovu kuću. Naravno, sve u suradnji i dogovoru sa vlasnikom. Tako Adnan sam potpisuje kompletno uređenje interijera i eksterijera ove lijepe kuće. U njoj, kaže, prevladavaju tople boje jer je htio da prostorije budu kućne i odišu atmosferom pravog doma u kojem se svi osjećaju ugodno i poželjno.

- Jedna soba u kući se ističe jer je kombinacija toplih nijansi i luksuzno tamnog zida koji je ukrašen dizajnerskim lampama, a posebno valja istaknuti hedonističku terasu u sklopu sobe s pogledom na more i prekrasnim maslinikom - priča Adnan Hadžović koji dodaje da je veliki ljubitelj starina i antikviteta pa se tako u ovoj kući sljubljuju dizajn modernog baroka s komadima starinskog namještaja. Sam je, kaže, naslikao i slike koje krase zidove kuće.

- Sviđa mi se jako što je cijela kuća praćena svijetlim, svježim tonovima s ekstravagantnim komadima namještaja. To možda djeluje kao čudna kombinacija, ali u ovoj priči je itekako uspjela - ponosno nam priča vlasnik Saša Lovrić.

Više o ovoj kući možete saznati na web adresi stranice My Istria.

Foto: Goran Šebelić / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:35