EGZOTIČNO UREĐENJE

Razigran i topao stan u centru Rijeke

Dizajnerica Ivona Brnelić dobila je zadatak vizualno odvojiti interijer stana od 100 kvadrata na dvije cjeline namijenjene najmu. Pogledajte je li joj uspjelo!

Kako pametno, vizualno lijepo i funkcionalno podijeliti stan od 100 četvornih metara na dva manja apartmana za najam? S tim se pitanjem susrela dizajnerica interijera Ivona Brnelić iz L2C design studija koju su vlasnici jednog takvog stana u Rijeci zamolili da odradi taj projekt.

- Stan se nalazi u zgradi u samom centru grada, a u konačnici smo taj stan razdvojili u dva apartmana koje karakterizira “open space” pristup. Dakle, u interijeru gotovo uopće nema vrata, a jedino što odvaja spavaću sobu jesu drvena crna klizna pregrada tipa grilja u jednom apartmanu i maslinaste rese u drugom. Glavna je vizija bila, bez obzira na to što se radi o prostorima za kratkoročno iznajmljivanje, da emocija gosta kad uđe bude ‘onaj osjećaj da bi tu mogao živjeti’ - otkriva Ivona Brnelić i dodaje kako joj je jako drago što je uz puno truda i mašte taj cilj uspjela postići.

Željela je prvenstveno stvoriti zaigran, topao i ugodan interijer u oba apartmana, zato u njima prevladavaju zemljani tonovi. Za pod je korišten svijetli laminat kako bi se dobio dojam većeg prostora.

- Laminat je visoke kvalitete i stvarno daje dojam drva. Kako je riječ o izrazito otvorenom prostoru, kontrastnim tamnim bojama odvojili smo kuhinju koja je crna i spavaću sobu s tamnosmeđom tapetom. Za kuhinju sam uzela crnu boju jer nisam željela da mi ulazi u prostor pa je na neki način kroz izbor boje skrivena. Prostorom dominira crna pregrada koja daje eleganciju i ujedno djeluje kao okvir spavaće sobe. Fotelja je od mekanog materijala tipa velura, dok sam za krevet izabrala nešto grublji materijal tipa jute. Volim u interijerima kontrast tekstura - priča dizajnerica.

- Potpis apartmana je slika flaminga koja daje ton zaigranosti, a ujedno je i akcent boja u prostoru. Zemljane tonove uzburkali smo slikom flaminga, zagasitom narančastom (jastuci, dekica) te bojom senfa (stolice). Simpatičnost slike me je potakla da ubacim i par inspirativnih poruka kroz prostor, kao znak dobrodošlice gostu i za vibraciju pozitivne energije - s ponosom priča dizajnerica i navodi kako se upravo zbog pregršt detalja apartmani dosta razlikuju od sličnih prostora za najam u Rijeci. Primjerice, poveznica između slike flaminga i stolne lampe u obliku krletke kraj kreveta.


- Još jedan detalj meni osobno drag je polica za knjige u koju smo na zid stavili stare obrađene podne parkete i time dobili efekt poda na zidu, a tu su i zidne lampe u obliku nosoroga koje plijene pažnju - nabraja Ivona Brnelić.

Namještaj u interijeru je kombinacija napravljenog po mjeri (Ritex/County plus) i kupovnog (Meblo).

Foto: Studio Saršon

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 20:56