SKANDINAVSKI STIL IZ SNOVA

Renovirani stan od 44 kvadrata koji će vas oduševiti

Danas vas vodimo u prekrasan stan smješten u mirnom okruženju Göteborga, grada u Švedskoj. Prostor od 44 četvorna metra renovacijom je dobio mnogo šarma i stila, a uređen je skandivanskim stilom

Tijekom renovacije dizajneri su koristili bijele pločice, parket i elemente od lijevanog željeza kako bi dodatno naglasili specifičnu notu Skandinavije. U svim prostorijama interijera prevladavaju bijela boja i prirodni elementi, a posebno se ističe drvo.

Mnogi ljudi sanjaju o kuhinji pored dnevne sobe kako bi stvorili mjesto za društvenu interakciju sa svjim gostima, ali i ostalim ukućanima. U starijim kućama, otvoren koncept često je teško pronaći jer tradicionalni tlocrt obično nudi manju kuhinju potpuno odvojenu od dnevnog boravka. U ovom domu možemo primijetiti da je renovacija bila usmjerena upravo na 'spajanje' kta dva prostora.

Uz radnu površinu od mramora nalazi se radna površina, a sačuvani su i veliki dijelovi originalnog kuhinjskog namještaja.

S obzirom na to da skandivanski stil preferira jednostavnost i praktičnost, u kuhinji je smještena samo osnovna oprema - električna pećnica, ventilator od nehrđajućeg čelika, hladnjak sa zamrzivačem te perilica posuđa.

Zbog uštede prostora, kuhinja je spojena s dnevnim boravkom. Takav način prostornog uređenja popularan je već duže vrijeme. Vrlo je praktičan, moderan, a 'open space' stvara dojam veće kvadrature i prostranosti interijera.

Udobna dnevna soba sadrži kauč, naslonjač, stolić za kavu, televizor i radni kutak. Zidovi su oslikani u sivoj boji koja daje lijep kontrast bijelom oslikanom stropu, crnim prekidačima i bijelom podu.

Spavaća soba nalazi se uz sam dnevni boravak, a okrenuta je prema zapadu. Zidovi su također obojeni sivom bojom koja 'razbija' dojam sterilnosti interijera. Dizajneri su u spavaću uspjeli smjestiti bračni krevet, ormare i policu za stvari.

U samom kutu spavaće sobe nalazi se i drveni stolac ukrašen dekorativnim jastučićem s tamnim prugicama.

Kupaonica je uređena djelomično popločanim zidovima u bijelom i svježe obojenom stropu, a opremljena je kadom, WC--om, umivaonikom s bijelim policama i velikim dekorativnim ogledalom.

Više fotografija ovog fantastično renoviranog stana možete pogledati u našoj galeriji.

Foto: Alvhem.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 17:52