Restoran Primitivo

Otvoren restoran u centru Zagreba koji poslužuje isključivo meso proizvedeno u Hrvatskoj
Profil
Adresa:
Gundulićeva 13, Zagreb
Radno vrijeme:
pon - čet od 10 do 00, pet - sub 10-02
Cijene:
butelja vina 70 kuna, Primitilja 29 kuna, Tuna steak 35 kuna, juneći ramsteak maturo 49 kuna

U Gundulićevoj 13 otvoren je novi restoran Primitivo u kojem se poslužuje meso isključivo hrvatskog podrijetla. Na posebnu ponudu hrane vlasnik restorana Luka Peričić odlučio se jer smatra da zdravo, nesmrznuto meso ima najbolji okus. Meni restorana bazira se na šest domaćih vrsta mesa kao što su lungić, vratina, maturirani ramsteak, biftek, drniški pršut i baranjski kulen. Ponuda vina – Poslužujemo isključivo meso i vino s provjerenim porijeklom, nema smrznutih proizvoda – kaže Luka. Na zidu ukrašenom bojom školske table svakodnevno će se nuditi prijedlozi, kuhinje i slične poruke vezane uz ponudu hrane kako bi se gostima bolje objasnilo koje meso naručuju. Na šanku, zidovima i stolovima naslikani su dijelovi životinja slični onima koji stoje kod mesara i koji opisuju meso koje se može naručiti u restoranu.

Stolovi su ukrašeni poznatim slikama i omotnicama umjetnika kao što su Helmut Newton i Salvador Dali. Restoran Primitivo nudi bogatu ponudu vina kao što su Primitivo Amano, Kutjevo i Grgurević. Cijene vina su od 70 kuna za butelju, a litra gemišta s Kutjevačkom graševinom stoji 90 kuna.

Hrana u restoranu priprema se prema recepturi glavnog kuhara Ivana Poljica na originalnom lava Grillu. Na jelovniku su i paški sir, domaći baranjski kulen i slasni kutjevački čvarci. Od glavnih jela u restoranu izdvajaju svinjsku vratinu u lepinji, tuna steak i primitlju, odnosno grubo isjeckani biftek i lungić s feta sirom u tortilji. Cijene male porcije glavnog jela su od 19 do 35 kuna.

Glazba uživo subotom Svakog petka u restoranu svirat će glazba Mediteraneo programa iz Mojo bara u Zagrebu, a restoran će uskoro uvesti i live rock glazbu subotom. U restoranu ima mjesta za otprilike pedesetak ljudi, radno vrijeme od ponedjeljka do četvrtka je do ponoći, a petkom i subotom do dva ujutro. Restoran ima i dostavu u centru grada.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:31