Za sve ljubitelje zdrave

Root - vegan food, novo mjesto za zdrav obrok

 

NAZIV MJESTA: Root - vegan food
ADRESA: Masarykova 11
RADNO VRIJEME: od 13 do 21 sat
PRIMJER CIJENA: veganski burger 60 kuna

Novootvoreni restoran Root - vegan food smjestio se na adresi Masarykova 11 i ubrzo postao "utočište" za sve ljubitelje zdrave i ukusne hrane. Nakon što je vlasnica Vladimira Andonov Bečić zbog zdravstvenih problema odlučila promijeniti svoju prehranu, ubrzo se razvila ideja o otvaranju vlastitog restorana u kojem će drugima prenijeti svoja novopečena znanja i vještine.

- Smatrali smo da nema ništa slično u Zagrebu pa smo odlučili sami otvoriti, a pri realizaciji nam je pomogao prijatelj koji je već imao otvoren vegan fast food u Sloveniji. Otvorili smo u srpnju, a preko ljeta su nam gosti većinom bili stranci koji su znali dolaziti k nama svaki dan na ručak i večeru tijekom boravka u Zagrebu - kaže Vladimira.

U ponudi su veganska jela priprem-ljena bez ikakvih sastojaka životinjskog porijekla, sezonski su osmišljena kako bi bila što svježija i kvalitetnija te se temelje na povrću i žitaricama. Posebnu pažnju posvećuje i porijeklu namirnica, važno je da su s certifikatom organsko ili iz manjih gospodarstava i OPG-ova.

Burgeri u Rootu nisu od tofua i seitana, nego polpetu rade sami od graha, leće, slanutka i heljde. Osim toga, ne koriste bijelo brašno ni šećer

- Standardna ponuda su veganski burgeri i razlikuju se od poznate zagrebačke ponude. Naime, naši burgeri nisu od tofua i seitana, nego polpetu radimo sami od namirnica poput graha, leće, slanutka i heljde. Osim toga, ne koristimo bijelo brašno ni šećer, sva peciva su beskvasna, a sami radimo i sve umake, poput kečapa i majoneze. Osim toga, u ponudi imamo i jela sa žlicom te sirove ili polupečene torte - kaže Vladimira.

Sljedeće što planiraju uvesti su dostave, gableci po tvrtkama i satovi kuhanja veganske hrane.

Više informacija potražite na Facebooku Root-vegan food.

Foto: Root - vegan food

Izvor: Magazin Like!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 12:46