Ljetnikovac u Pijemontu

Rustikalni raj okružen vinogradima

 

U talijanskom gradu Pijemontu usred stabala kestena, vinograda i udaljenih snježnih Alpa smjestio se ljetnikovac u obliku slova L s pogledom na zelene brežuljke i doline, koji su Lillian i Rune pretvorili u svoje omiljeno mjesto za odmor. Riječ je o obnovljenom posjedu iz 18. stoljeća veličine 500 četvornih metara okruženom pejzažima koji osvajaju svojom ljepotom. Ovdje je rustikalni stil stropova, zidova i podova upotpunjen modernim detaljima i namještajem u skandinavskim stilom. Strop s istaknutim drvenim gredama, zidovi ukrašeni tkaninama i ormar u hodniku sa slamnatim šeširima samo su neki od zanimljivih detalja kojima obiluje ova kuća za odmor.

Vila se prostire na 500 četvornih metara i izgrađena je u obliku slova L, a gleda na zelene brežuljke i doline.

Prostrana i dobro opremljena kuhinja (40 m2) nalazi se u dijelu zgrade koji je nekada bio štala.

Pločice u kuhinji su klasična, ručno oslikana mala umjetnička djela nastala u Pijemontu. Vlasnici su svijetloplavu boju zidova zamijenili crnom koja dobro izgleda u kombinaciji s toplom terakotom na podu, dok detalji od bakra pružaju dodatnu toplinu.

Izvorni krov iz 18. stoljeća dobro je očuvan, a stolovi i stolice naslijeđeni od bake vlasnika izvrsno pristaju ovom rustikalnom prostoru.

Moderne sofe dovoljno su velike za druženje cijele obitelji.

Dva dnevna ležaja pozivaju na odmor. Ovdje su police izrađene po mjeri u staklu.

Komoda je također obiteljsko nasljeđe, a krasi ju mramorna ploča na vrhu i staro rustikalno ogledalo. Hortenzije su ubrane u vrtu.

Staklena vrata ormara je zamijenila mreža iza koje se čuvaju slamnati šeširići.

Pod u hodniku i na stepenicama koje vode na kat krasi talijanski mramor, a dugačke platnene zavjese su iz Ikee.

Terasa gleda na stare maslinike, stogodišnje orahe, vinograde i polja. Okrugli stol je izrađen od talijanskog granita i savršeno pristaje ovom divnom otvorenom prostoru.

Bazen je bio prvi u selu i još uvijek svi govore o tome kako je dopremljen helikopterom. Danas se Lillian i Rune, njihova djeca i unuci dobro zabavljaju ovdje.

Foto: Yvonne Wilhelmsen

Izvor: www.hemtrevligt.se

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 17:56