ZGODAN DOM OD 34 KVADRATA

Šareni mali stan mlade menadžerice

Lijepi stan od 34 m2 sa živopisnim namještajem

Vlasnica ovog malog stana u Moskvi menadžerica je društvenih mreža (SMM) u velikoj tvrtki, voli rock glazbu i superheroje, a smatra se i princezom. Sve je to bila početna točka koncepta dizajna doma punog boja i izražajnih detalja. Dizajnerice interijera Natalia i Olga Milovzorowa iz agencije Losos Lair koristile su zasićene nijanse za područja na kojima vlasnica provodi manje vremena, dok dnevna soba i kuhinja imaju opušteniju bazu.

Prostor je prozračan, ispunjen je prirodnim svjetlom, lijepo je uređen i izuzetno je udoban. Ove male, ali značajne karakteristike glavni su aduti stana s iznimnim namještajem i genijalnim ukrasima. Dizajnerice su poštivale ukus vlasnice, koja nije željela svjetlo drvo pa je tamni parket postavljen u cijelom stanu od ulaza u kuhinju do kupaonice. Ovaj izbor omogućuje vizualno povezivanje cijelog prostora.

Na ulazu u stan, zidovi su oslikani plavom bojom koja naglašava boje ormarića za cipele, vješalice te drugim predmeta i ukrasa.

Iako je mali, stan je podijeljen u dvije zone.

Jednu trećinu stana čine kuhinja, blagovaonica i kupaonica. Ostatak prostora je namijenjen prijemu, odmaranju i radu.

Kutak za druženje nalazi se pored zatvorenog balkona. Zahvaljujući velikim otvorenim prozorima, stan je uvijek pun svjetlosti.

Stropna rasvjeta je postavljena iznad većih funkcionalnih područja: iznad krevet, stola, sofe i televizora. Poput velikih slova u sobi, središnji luster stvara idealnu atmosferu za svečane večere.

U dnevnoj zoni se nalazi sofa, stolić za kavu, ali i detalji koji posebno naglašavaju uređenje poput upečatljive slike na zidu.

Namještaj je odabrala sama vlasnica vrlo vješto. Svaki kut sobe ima svoj prikladan komad, koji osigurava funkcionalnost i štedi prostor. Dnevna soba je mala, ali atraktivna s mnogo boja.

Mali svijetli radni kutak ukrašen je lijepo svježim cvijećem i policama za knjige.

Kuhinja s malom blagovaonicom odvojena je od dnevnog boravka i vrlo je male kvadrature, ali zahvaljujući dobrom izboru namještaja i funkcionalnim područjima zadovoljava sve potrebe.

Spavaća sobe je smještena u okviru dnevne sobe i može se odvojiti zavjesom kada je potrebno stvoriti miran prostor za spavanje.

Hidraulički mehanizam postavljen ispod madraca skriva veliki prostor za pohranu, idealan za odjeću izvan sezone, cipele ili prtljagu, a podiže se jednostavnim povlačenjem ručke.

Zatvoreni balkon zauzima svega 7 četvornih metara i najležernije je uređena prostorija u ovom malom domu.

Foto: Mikhail Loskutov

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 14:02