STAN U POTKROVLJU

Šareni obiteljski dom koji pršti dobrom energijom

 

Stan na fotografijama nalazi se na Majorci u Španjolskoj i zaista pršti dobrom energijom. Smješten u potkrovlju zgrade, njegov ključni dio koji već na prvi pogled zadivljuje velike su terase s odličnim uređenjem koje mame na opuštanje uz pogled na marinu. Renovirani stan je u vlasništvu arhitektice Christine Leje, nalazi se u mjestu Santa Catalina i pravo je oličenje svježine. Arhitektica je pažljivo obnovila prostor eliminirajući male prostorije i hodnike koji su onemogućavali prodiranje prirodnog svjetla. Kao i uvijek u ovakvim projektima ostvareni rezultat je čaroban prostor prepun svjetlosti.







Bijeli zidovi dodatno pojačavaju osjećaj prozračnosti prostora, a zastakljeni zid prema terasi propušta dobrodošle zrake sunca. Prostrana dnevna soba spojena je s kuhinjom i blagovaonicom.







Namještaj je pažljivo biran i veći komadi koji se nalaze u stanu su u bijeloj, crnoj i sivoj boji, kao i prirodne boje drva. Boje unose živost u prostor pa tako, primjerice, pažnju privlači niski rustikalni stolić za kavu u boravku koji je zelene boje, ali i brojni jastučići i lijepe tkanine razbacane naokolo, kako po boravku, tako i po terasama. U spavaćoj sobi vlada jednaka vedrina kao i u ostatku prostora, a unose ju upravo tkanine svojim jarkim, ljetnim bojama. Ovako zamišljamo savršeni prostor za ljetni odmor!





Izvor: Mi Casa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:19