U POSJETU

Šarmantni moderni prostor u centru Zadra

Stan za najam koji je preuređen uz minimalan budžet. Ima 64 četvorna metra, a u potpunosti su ga po svom guštu uredili vlasnici, Maja i Ante Živković. Oni su svaki centimetar pomno estetski osmislili i dobro iskoristili

U centru Zadra, na Relji, tik do poluotoka, smjestio se suvremeno uređen stan od 64 četvorna metra u koji vas vodimo danas. Vlasnici, Maja i Ante Živković, otkrivaju nam kako su u skladu sa svojim stilom i željama ovaj prostor s minimalnim budžetom pretvorili u sjajan apartman za najam u kojem se gosti osjećaju ugodno, gotovo kao u svojoj kući.

Apartman se sastoji od dvije spavaće sobe, dnevnog boravka s blagovaonicom, kuhinje, kupaonice i balkona

DIZAJN

- Nismo angažirali nikoga od arhitekata i dizajnera kako bi osmislio prostor, nego sam se tog dijela s velikim veseljem prihvatila ja. Drago mi je što mi je suprug dao u potpunosti odriješene ruke po pitanju dizajna interijera, pa sam slobodno mogla osmisliti stan koji odražava moj stil, a to je, ukratko, mjesto za boravak koje je jednostavno i moderno, ali s neobičnim detaljima koji podižu cjelokupni estetski dojam. Jako sam zaodvoljna konačnim rezultatom - govori ponosno Maja Živković i dodaje da se apartman sastoji od dvije spavaće sobe, dnevnog boravka s blagovaonicom, kuhinje, kupaonice i balkona. Jednostavna organizacija, ništa komplicirano, ali je zato svaki centimetar pomno osmišljen i uređivački isplaniran te iskorišten.

Namještaj je iz raznih domaćih trgovina, kao što su Vivre, Ikea, Emmezeta i Lesnina. Stilski ima svega, a uglavnom se, kažu vlasnici, išlo na jednostavne komade namještaja upotpunjene efektnim i zanimljivim detaljima

- Stan je opremljen za dnevni najam, pa nije opterećen viškom stvari. Golema je prednost svih prostorija u stanu to što svaka prostorija ima prozore duž cijelog zida. Znači, u kojoj se god prostoriji nalazite, iz nje se pruža divan pogled na more. Ma, ne može bolje. Čisti duhovni hedonizam - smiju se vlasnici i ističu da su se trudili u konačnici postići skandinavski stil uređenja interijera koji ovdje svakako dominira, ali s naglašenim eklektičnim detaljima. Tu je i upečatljivi, lijepi benkovački kamen, između kojeg se nalazi ogledalo u hodniku. Sve to daje mu neizostavno notu zaraznog mediteranskog ugođaja.

POD

- Od boja, u stanu su prisutne bijela, maslinasta, siva i poneki detalj nježnoružičaste - nabraja vlasnica Maja Živković i otkriva nam kako je ovaj stan u zgradi iz 1964. godine prije deset godina u potpunosti preuređen za život njezine obitelji, ali proširenjem obitelji stan jednostavno više nije zadovoljavao sve njihove potrebe. Zato se obitelj preselila na gradsku periferiju, a stan su odlučili iznajmljivati.

- U stanu su ostali postojeći podni oblozi, kuhinja i kupaonica, a za najam su kupljeni novi namještaj i rasvjeta. Namještaj je iz Vivre, Ikee, Emmezete i Lesnine. Ima svega, uglavnom, išlo se na jednostavne komade namještaja upotpunjene efektnim detaljima - kaže vlasnica kojoj je najdraži detalj ovdje već spomenuto ogledalo u hodniku koje se proteže od poda do stropa između oblog lokalnog kamena.

S balkona na kojem su divni drveni stolci i stol, pruža se prekrasan pogled na more i zelenilo

- Bilo je vrlo izazovno napraviti to ogledalo u hodniku jer je prvo postavljen kamen kao detalj u stanu, a tada je između ostao prazan prostor, pa sam došla na ideju da bih tu stavila ogledalo koje bi pratilo liniju kamena. To je bilo teško izvedivo jer je ogledalo od poda do stropa i linije kamena nisu pravilne, ali nekako smo ipak na kraju uspjeli dati izraditi ogledalo koje se odlično uklopilo u ambijent i zapravo ga je u potpunosti obogatilo i osvježilo - govore Maja i Ante.

Foto: Luka Gerlanc/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 00:52