Topli dom za poželjeti

Šarmantni stan kao stvoren za dvoje

 

U svega 32 četvorna metra smjestio se ovaj šarmantni mali dom kao stvoren za dvoje! S odvojenom spavaćom sobom i velikom prostorijom za druženje koja objedinjuje dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju, stan je prepun lijepih komada namještaja i detalja koji ga čine domom za poželjeti.



Budući da kvadrata nema mnogo, u stanu je bilo potrebno nekako riješiti problem nedostatka prostora za odlaganje stvari i odjeće. Vlasnici nisu željeli dodatno zatvoriti i natrpati svoju malu spavaću sobu pa su stoga veliki garderobni ormari smješteni u dnevni boravak.


S obzirom na to da su ormari postavljeni u zoni u kojoj se vlasnici druže s obitelji i prijateljima, bilo je potrebno potražiti nenametljive i elegantne modele koji će djelovati kao ukras. Odabrani su komadi nježne zelene boje kadulje te pročišćenog dizajna.




Nepravilni oblik prostorije i kosina zida iskorišteni su za stvaranje malog radnog kuta s uskim stolom i upečatljivim policama, a sam boravak dodatno definiraju uske police sa slikama postavljene iznad manjeg dvosjeda. Između dva velika prozora u ovoj prostoriji postavljen je okrugli blagovaonski stol, a cijela se zona dodatno izdvaja elementom crvene opeke na zidu.




Kuhinja dijeli zid sa spavaćom sobom, mala je i praktična, a namještena je bijelim kuhinjskim ormarićima koji sežu gotovo do stropa. Za kuhinjsku pozadinu odabrane su kontrastne crne pravokutne pločice, a pozornost privlače i kuhinjski aparati od nehrđajućeg čelika. Spavaća soba je jednostavna i svijetla, a u njoj se nalaze samo krevet i mali drveni noćni ormarić kako bi ostala prozračna i opuštajuća.

Izvor: Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:40