OAZA MIRA

Savršen primjer kako iskoristiti svaki centimetar u 23 kvadrata

 

Jeste li ikada sanjali o svom kutku koji će biti savršeno uređen i jedanko tako savršeno miran?

Stančić u koji vas vodimo nalazi se u mirnom kvartu jednog gradića u Švedskoj. Veliki prozori i količina dnevne svjetlosti odmah su nas osvojili, a detalji i ideje koje se nalaze u ovom interijeru od 23 kvadrata su nas oduševili jer su idealni za kopirati za bilo koju veličinu doma. Stil uređenja je topao skandinavski, što se vidi po neutralnim bojama i prevladavajućim sivim i bijelim tonovima, elementima crne, elegantnom i jednostavnom namještaju i biljkama koje mu, zajedno uz neutralne boje, daju toplinu.

Za oko nam je, naravno, zapeo mali crveni hladnjak s biljkom iznad koji razbija sve neutralne boje u interijeru. Iznad hladnjaka postavljene su visoke police, dobra ideja za pohranu stvari u malim interijerima.

Ljestvama se dolazi do spavaćeg dijela, kao i do svakog kreveta na kat. Ujedno su odličan dodatak ovom interijeru. Otvorene police izvrsna su ideja za sve one kojima brzo dosadi izgled male prostorije, pa ih mogu dekorirati bilo kada i bilo kako.

Prozorske daske također su odlično iskorištene, jedna kao mali vrt, a druga kao mjesto za čitanje omiljene knjige uz šalicu kave i sunce.

Crni detalji koji iskaču u interijeru čine ga elegantnim. Primjerice, vintage stolci i zanimljiv okrugao stolić u dnevnom boravku ostavljaju odličan dojam. Toplinu, osim prirodne svjetlosti, u potpunosti unosi i ormarić retro stila te viseća biljka koja je smještena odmah preko puta prozora. Nespareni stolci izgledaju skladno i šik, a u isto vrijeme unose dinamičnost u uređenje ovog interijera.

Siva u kombinaciji sa toplim neutralnim bojama stvara savršeno ugodnu atmosferu u dnevnom boravku, stoga je definitivno nešto što možemo kopirati.

Izvor: planete-deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:40