U GOSTIMA

Savršen spoj rustikalnog i suvremenog u kući u mjestu Pridraga

Kako je u samo pola godine izgrađena moderna kuća koja se uklapa u krški krajolik. U mjestu Pridraga bračni par iz Zadra izgradio je šarmantnu kamenu kuću koja osvaja dizajnom, arhitekturom i bazenom nepravilnog oblika

Mladi bračni par iz Zadra pozvao nas je u svoju šarmantnu kuću koja se nalazi u mjestu Pridraga i koja je smještena na idealnoj lokaciji, tek 800 metara udaljena od plaže i mora, a opet na osami i s divnim pogledom na Velebit i plavo prostranstvo.

- Teren na kojem je smještena kuća velik je 500 četvornih metara, a površina same kuće je 220 četvornih metara - odmah na početku govori nam bračni par i otkrivaju kako su projekt samog objekta radili još prije sedam godina, ali se sve to vrijeme nikako nisu odlučili započeti gradnju. Projekt je, kažu, napravila tvrtka GIN COMPANY iz Zadra. Nakon nekoliko godina supružnici su se ohrabrili i konačno krenuli s realizacijom projekta.

- Radovi su počeli u studenome 2018. godine, a sve je bilo gotovo u samo pola godine, dakle u lipnju 2019. - s ponosnom ističu vlasnici koji priznaju kako su se već dok su se kopali sami temelji kuće, bacili u razmišljanje kako najbolje i najljepše urediti interijer, a krenuli su i u potragu za idealnim namještajem.

Namještaj u unutrašnjosti je uglavnom rađen od punog drva masiva koji je obrađivan da izgleda ‘izhabano’, a opet je novi. Tu su i komadi od kovanog željeza te kamena, od kojeg su ploča kuhinjskog stola i umivaonici

- Riječ je o mediteranskoj kući koja se uklapa u sav taj krš i obližnji okoliš, rađena je od cigle i oblagana starim kamenom koji je također skidan s tradicionalnih dalmatinskih kuća. Naše želje i očekivanja bila su da cijeli dojam u konačnici bude neka vrsta moderno-rustikalne rezidencije te da namještaj bude od punog drva masiva, ali u krem boji. Isto tako, željeli smo da komadi namještaja uglavnom imaju zakrivljene linije te da interijer bude savršen spoj drva, kamena i kovanog željeza. Ukratko, da interijer ima onaj upadljiv i zarazan bogati izgled - pričaju vlasnici.

Kuća se inače sastoji od tri spavaće sobe s vlastitim tušem i WC- ima, jednim zasebnim WC-om, kuhinje, blagovaonice, dnevnog boravka, vanjske kuhinje tj. prostora sa zidanim roštiljem i mjestom za uživanje koji pruža pogled na more, gornje velike natkrivene terase s pogledom na Velebit i more te spremišta kojeg ove godine vlasnici nisu uspjeli urediti, ali, kako kažu, ubrzo će to postati funkcionalna i lijepa mini teretana.

Ničega ne manjka - tri spavaće sobe imaju vlastiti tuš i WC, tu je i jedan zaseban WC, kuhinja, blaogovaonica, dnevni boravak i vanjska kuhinja, odnosno prostor koji ima zidani roštilj

- Svaka prostorija u kući je specifična jer je u svakoj jedan zid obložen prirodnim kamenom. Namještaj koji je u unutrašnjosti uglavnom je rađen od punog drva masiva koji je obrađivan da izgleda ‘izhabano’, a opet je novi. Tu si i komadi od kovanog željeza, kamene ploča od kuhinjskog stola i ormarića u WC-ima, kameni umivaonici, a pojedini komadi namještaja su tapecirani u prekrasno ‘mercis andre’ platno. Pazilo se na svaki detalj i boje koje bacaju na staro zlato, krem, sivo... Što bi se reklo, pazilo se na svaki detalj, od ručkica na kuhinji do samih kvaka na vratima - sa smiješkom opisuju supružnici i dodaju kako su komadi namještaja rađeni po mjeri uglavnom u Hercegovini, a jedino je kuhinja napravljena u Zadru, u Studiju B.

- Zadovoljni smo kako je u konačnici sve ispalo, a posebno bismo izdvojili bazen koji je s namjerom napravljen nepravilnog oblika jer su nam klasične kocke bazena dosadne. Ovako je puno zanimljivije - ističu vlasnici.

Foto: AG FOTO/Antonija Gundić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 22:44