KONTEJNER KAO SAVRŠEN DOM

Simpatična kućica od samo 15 kvadrata koja ima sve što vam treba

 

Kuće od kontejnera u posljednje vrijeme postaju sve zanimljivije rješenje stambenog pitanja, a osim što mogu biti idealne kao mjesta za odmor i bijeg od svakodnevice, sve su češće i stalni domovi. Za njihovu montažu nerijetko je dovoljno tek nekoliko dana, što je dodatni plus za svakog tko želi što prije useliti.

Kuće sagrađene od takvih modularnih elemenata sve su kvalitetnije, a da pritom nimalo ne gube na svojoj udobnosti. Osim toga, ekološki su prihvatljivije, jeftinije i praktičnije od običnih nekretnina za čiju gradnju treba mnogo više vremena, ali i novca. Ovakve kuće upečatljivi su primjeri moderne arhitekture i privlače pozornost zbog kreativnih načina kombiniranja i slaganja kontejnera od kojih su uostalom i napravljene.

Danas vas zato vodimo u upravo jednu od takvih fantastičnih kuća, a ovaj jednostavan i malen, a opet luksuzan nekadašnji 'kontejner' danas je savršeno mjesto za život. S obzirom na relativno malu kvadraturu od samo 15 kvadrata i troškove kojih gotovo da i nema, moglo bi se reći da se u njemu uistinu isplati živjeti.

Kako bi iskoristili apsolutno svaki kvadrat kuće, dizajneri su se poslužili multifunkcionalnim namještajem s pametnim rješenjima pohrane. Naime, u unutrašnjosti se nalaze pomične drvene ploče koje spuštanjem mogu postati bračni krevet, uredski stol ili udobna klupa za sjedenje.

Kućica je savršeno uređena, s posebnim naglaskom na moderan dizajn i udobnost u prostoru. Bijela podloga, prirodni materijali, jednostavnost bez suvišnih detalja glavna su obilježja ovog zanimljivog interijera. Zahvaljujući velikom ostakljenju u kući je realiziran svijetao i prostran dnevni boravak s kuhinjom, a uz to se u prostoriji pored nalazi i kupaonica.

Zamišljen nakon razornih požara u Kaliforniji 2018. godine, arhitekt Doug Burdge i graditelj Nate Garnero željeli su napraviti životni prostor potpuno otporan na vatru, a u tome su i uspjeli. Osim fantastično i funkcionalno uređene unutrašnjosti, kuća ima i otvorenu vanjsku terasu koja je idealna za jutarnje ispijanje kave ili odmaranje nakon radnog dana.

Izvor: Planete Deco.fr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. ožujak 2024 08:47