UVIJEK BIRAMO JEDNOSTAVNOST

Skandinavski interijer stvoren za opuštanje

 

Interijer u koji vas danas vodimo nalazi se u Göteborgu. Vlasnici su svoju oazu uredila u potpunosti uredili u skladu sa skandinavskim dizajnom. Gotovo školski, u interijeru prevladavaju sivi zidovi koje razbijaju bijeli stropovi i vrata. Dodatno ih naglašavaju podovi od svijetlih drvenih dasaka i dvije visoke keramičke peći. Jedna je svoje mjesto pronašla u dnevnom boravku, a druga u blagovaonici.

Interijer se sastoji od velikog dnevnog boravka, velike blagovaonice odvojene duplim vratima, kupaonice i dvije spavaće sobe. Stan također ima izlaz na terasu, a zgrada ima i zajedničko dvorište u koje se susjedi mogu doći opustiti i družiti.

Blagovaonica i dnevni boravak sličnog su dizajna, samo što je u blagovaonicu toplina dodatno unesena odabirom toplijih boja zavjesa i tepiha. Obje su prostorije okupane dnevnim svjetlom što ih čini savršeno prozračnima.

U kuhinji neutralne nijanse i dominantnu bijelu razbijaju crni detalji. Stolci, elegantna viseća lampa, napa i dio posuđa unose dinamičnost, a uređenje svejedno ostaje jednostavno te stvara opuštajuću atmosferu.

Velika spavaća soba ima izlaz na balkon što je čini dodatno osvijetljenom, a lagane bijele zavjese dodatno ostavljaju dojam prozračnosti u prostoriji. Tople nijanse neutralnih boja savršeno su se uklopile s mekanom teksturom sivog tepiha, što ovu sobu čini savršeno umirujućim i opuštajućim interijerom.

Dječja soba također je kombinacija sivih zidova i drvenih elemenata s velikim prozorom koji je osvjetljava. Malo zaigranosti u nju unosi velika crno-bijela slika na zidu.

Foto: myscandinavianhome
Izvor: myscandinavianhome

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:25