UREĐENJE ZA ČISTU PETICU

Skandinavski stil i pastelne boje = dom iz snova 

Prozračan, vedar, svijetao i moderan, ovaj je dom uređen za čistu peticu! 

Stvaranje ugodnog doma u pastelnim tonovima nije tako jednostavno kao što se čini, važno je da prostor ne postane bljedunjav i dosadan, a u ovom je stanu u Oslu veličine 67 četvornih metara sve izvrsno ispalo. Neutralne nijanse savršeno se nadopunjuju zidom od cigle, drvenim namještajem i malim svijetlim elementima: slikama, foteljama, knjigama i drugim lijepim ukrasima. Zahvaljujući velikim prozorima ima puno svjetla, a obilje biljaka gotovo ga je prevarilo u staklenik. Ovaj nas je osvojio toplom ljetnom atmosferom i uređenjem koje je kombinacija nama dva vrlo draga stila, skandinavskim i retro.

 

Glavne karakteristike skandinavskog stila su bijela boja u kombinaciji s neutralnim i crnim tonovima. No, jeste li znali da je u svakoj nordijskoj zemlji ovaj stil drugačiji? Modificiran je i prilagođen specifičnim običajima i navikama zemlje. Na primjer, u Finskoj je skandinavski stil vrlo minimalistički, dok ga u Norveškoj obilježava korištenje prirodnih elementa i nježnih pastelnih tonova i boja koje stvaraju osjećaj topline i udobnosti, poput atmosfere u ovom domu koji vam donosimo u nastavku.

Pastelne su boje već neko vrijeme vrlo trendi i dizajneri ih naveliko koriste za izradu namještaja, dekoracija, tekstila pa čak i električnih kućanskih uređaja. Pastelne boje vole svi, a iznimka nije bila niti ova norveška obitelj. 

Cigla, bijela i siva boja te prirodno drvo glavni su protagonisti ovog predivnog doma koji je utopljen u pastelno ružičaste i zelene nijanse koje mu odlično pristaju. Prozračan, vedar, svijetao i moderan, ovaj je dom uređen baš kako volimo!

 

Izvor: finn.no

Izdvajamo

Iz drugih medija