BIJELA U INTERIJERU

Skandinavski stil je kao izmišljen za duge, hladne zime

Snijeg je snijeg, zar ne? Iako znalci (da ne spominjemo Eskime) znaju razlikovati više vrsta, nama se čini da isti snijeg zimi pada po svemu.

No, boje snijega i njihove nijanse dobro razlikuje bivša direktorica iz kanadske modne industrije, u čiji stan vas vodimo danas. Bijela boja - ili boje - njezina su umjetnička preokupacija otkako se posvetila izradi keramičkog posuđa.


Nakon što je godinama radila kao izvršna direktorica u jednoj modnoj kući, Trudy Crane ostavila je posao u toj branši i odlučila se posvetiti onom što je oduvijek voljela – izradi karamike. To joj je dalo vremena da pronađe i uredi stan u kojem boravi zadnje dvije godine.

Inspirirana prirodom i nijansama bijele boje, danas kreira keramičke posude organskih oblika i plasira ih na tržište pod vlastitim brendom Looks Like White. Suvlasnica je još jednog brenda, Meadow and Land, a nedavno je objavila i vegansku kuharicu Saisons: La table végane.

Zgrada u kojoj iznajmljuje stan sagrađena je 1875. i nalazi se u centru Montreala. Nedavno je modernizirana, no iz 19. stoljeća je važna značajka interijera – cigla. Preuređenje nije obuhvatilo ni stari parket jer je bio odličan.




Dugački hodnik dijeli dvosobni stan na dvije strane; kuhinja i dnevni boravak su na jednoj strani hodnika, a dvije spavaće sobe s druge strane. Mala kupaonica nalazi se na kraju prolaza između tih "dvaju svjetova".

Uređenje ovog stana spaja dva stila – skandinavski i rustičan, plus puno bijele i antičkog namještaja. U prostoru se ističu veliki prozori koji svakoj sobi daju obilje prirodnog svjetla.



U ovom stanu od stotinjak kvadrata središte života je veliki prostor koji obuhvaća dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu, što ga čini izvrsnim mjestom za ugošćavanje prijatelja.

- Stan je vrlo udoban i topao i tijekom drugih dijelova godine, ali najljepše je u njemu zimi, dok je vani snijeg – kaže ova izvrsna keramičarka.

Fotografije: Sylvie Li

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:32