uređenje doma

Skladan mali stan za dvoje

Moderno uređenje stana u gradu Rivne u Ukrajini koje možete vidjeti na fotografijama u nastavku potpisuje dizajner Ivan Haiovych. Svojim dizajnerskim rješenjima stvorio je dojam prostranosti u malom stanu vješto kombinirajući svijetlo drvo, tonove sive, pastelnu plavu i žutu boju. Praktično uređene prostorije čine ovaj stan udobnim prostorom za život.

Dnevnu sobu čini velika i meka kutna garnitura usmjerena prema zidu obojenom u pastelnu plavu boju. Na tom naglašenom zidu smješten je televizor ispod kojeg se nalazi bijeli ormarić sa središnjom policom žute boje. Stolić ispred prostora za sjedenje također je bijele boje, a teksturu u prostor unosi čupavi sivi tepih. Apstraktna umjetnička djela krase bočni zid i unose dinamiku u prostor.

NJEŽNO, ALI MOĆNO Uredite svoj dom pastelnim bojama

Kuhinja je uređena sivim donjim kuhinjskim ormarićima i nježno žutim gornjim ormarićima. Ovim se odabirom boja izbjeglo vizualno zatvaranje gornje polovice prostora i unijela se u kuhinjsku zonu dobrodošla vedrina koju dodatno pojačavaju razigrane pločice na kuhinjskoj pozadini. Hladnjak od nehrđajućeg čelika ugrađen je u bočni zid, čime se dobiva elegantna površina s velikom reflektivnom plohom. Blagovaonice kao zasebne zone zapravo nema već je taj prostor riješen uvođenjem visokog šanka usmjernog prema prostoru kuhinje.

BOJE ZA ZIDOVE Podjela zona u stanu

Spavaća soba zauzima mali prostor s bračnim krevetom smještenim u ugao sobe. Iznad zaglavlja postavljena je jednostavna polica. Prostor za odlaganje izveden je u obliku velikog bijelog ormara koji zauzima ostatak zida kraj kreveta te ga jednim svojim dijelom i natkriva. Zid uz koji je smješten krevet ukrašen je žuto-bijelom tapetom s uzorkom čime se ova prostorija povezuje s ostatkom stana.

UČINITE MALI STAN PROZRAČNIM Devet savjeta kako maksimalno iskoristiti mali stan

Kupaonica je izvedena u kombinaciji bijele, tamno sive i nježne žute boje, uz iznimku šarenih pločica postavljenih u tušu. Tuš ima klasičnu kadicu te je s tri strane ograđen zidom dok je četvrta strana zatvorena staklenim vratima. Kupaonski elementi većinom su izvedeni u tamnosivoj boji dok je sama kupaonska oprema bijele boje. U kupaonici se nalazi i kada smještena uz zid obložen kvadratičnim kupaonskim pločicama nježne žute boje. Još jedan izvrstan primjer harmoničnog i promišljenog uređenja!

Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 21:00