Više nego dovoljno

Slatka vikendica od 29 kvadrata

Oduševljeni smo jednostavnom elegancijom ove majstorski dizajnirane kuće veličine svega 29 četvornih metara na obali otoka Mainea u Novoj Engleskoj. Kućicu je za svog oca umirovljenog novinara i profesora sa Sveučilišta Colombia, Brucea Portera dizajnirala, kći, arhitektica Alex Scott Porter.

Kuća ima jednostavni oblik s nadstrešnicom sa spremnikom za prikupljanje kišnice. Odjevena je u aluminij i ima tri velika klizna panela koja zatvaraju sve otvore kada nije u funkciji, koji također štite drvenu konstrukciju od grube okoline i jakih vjetrova s oceana. Energiju kuća dobiva iz malog fotonaponskog solarnog sustava, a toplina je osigurana njegovim pasivnim solarnim sistemom i malom štednjom. Tu je i propan za grijanje vode i napajanje kuhinjskih uređaja, dok otpadne vode odlaze u toalet za kompostiranje.







Još jedan veliki plus je i odličan tlocrt interijera koji je otvoren i sjajno iskorišten. U prizemlju se nalaze kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak, dok je spavaća soba smještena na galeriji. Kuća ima i trijem s kojeg puca predivan pogled na ocean. Pogledajte!





Izvor: alexscottporter

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:35