UREĐENJE MALOG PROSTORA

Slatki mali stančić

Mala kvadratura stana na fotografijama nije predstavljala veliku prepreku domišljatim vlasnicima koji su se potrudili zaista maksimalno iskoristiti sav prostor. Budući da su imali sreće sa svojim stanom koji je možda male površine, ali iznimne visine, odlučili su se za gradnju galerije u stanu u koju su smjestili spavaću sobu.

Postavljanjem velikog stepeništa koje vodi do galerijskog prostora dobili su puno prostora za odlaganje stvari. U stepenište je osim brojnih ormarića ugrađena i niša za televizor u boravku, ostavljen je prostor za hladnjak i prostor sudopera, a pojedini su ormarići iskorišteni za kuhinju.

S obzirom na to da se radi o malom prostoru, logičan odabir pri uređenju bila je bijela boja zidova, kao i cijele strukture stepeništa s ormarićima u sobi i kuhinji uz dodatak detalja od svijetlog drva. Razigranost u prostor prizemlja unose šarene četvrtaste pločice koje su postavljene u kuhinji kako bi se zaštitio zid.

Dnevni boravak uređen je jednostavno i odmjereno, s tamnosivim kaučem i bijelim stolićem za kavu. Odličan detalj predstavlja uska drvena polica koja prati oblik prostorije. U prizemlju se nalazi još i mala kupaonica s tušem u kojoj se ponavljaju šarene pločice s uzorkom.

Spavaća soba na galeriji otvorena je prema ostatku prostora, a kako bi se dobio barem prividni osjećaj odvojenosti, od poda do stropa galerije rastegnute su žice koje služe poput ograde. Na katu su postavljeni i veliki ormari za slaganje odjeće te veliki bračni krevet. Izvrsno iskorišten prostor!

Izvor: VK

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 05:01