Skandinavska jednostavnost

Slatki stan sa zanimljivim rasporedom prostorija

Kompaktan mali stan od 40 kvadrata

Stvoriti odvojene zone u prostoru, a da on ostane prozračan i otvoren pothvat je s kojim se muče svi vlasnici malih nekretnina u želji da izvuku najviše iz svoga doma. Iako izazovan, taj je pothvat itekako vrijedan truda jer je rezultat gotovo uvijek maksimalno iskorišten prostor u kojem je svaka stvar na svome mjestu.

Odličan primjer uspješno riješenog izazova stan je na fotografijama u nastavku koji se prostire na 40 četvornih metara. U ovom je interijeru ostvarena praktična podjela prostorije kako bi se zadovoljila potreba vlasnika za zasebnom spavaćom sobom, radnim kutkom i udobnim dnevnim boravkom.

Naime, glavna prostorija u stanu pregrađena je po sredini i to zidom koji ulazi u prostor u obliku slova T. Novonastali kutci iskorišteni su za stvaranje uske spavaće sobe u kojoj krevet ispunjava cijelu zonu, dok je s druge strane tog zida stvoren svijetli kućni ured, prepun biljaka i drvenih detalja.

Kako bi se primjereno iskoristila nastala pregrada u samoj sredini prostorije postavljene su visoke otvorene police, savršeno iskorištene za držanje televizora, dragih ukrasa i knjiga, a prema njima je usmjeren i kauč u dnevnom boravku. Neujednačeno obojeni drveni podovi unose element rustikalnosti u prostoriju, a taj dojam pospješuje i improvizirani drveni uredski stol s masivnom radnom plohom.

Kuhinja se nalazi u izdvojenoj prostoriji, a uređena je u skladu s ostatkom interijera. U ovoj svijetloj prostoriji nalazi se i blagovaonski stol koji može primiti više ljudi, a za uređenje su odabrani bijeli kuhinjski elementi, crni hladnjak i radna površina od tamnijeg drva.

Čak je i sivo-bijeli ulazni hodnik zanimljivo uređen, a posebnu pažnju u njemu privlači kristalni luster. Iz hodnika se ulazi i u malu kupaonicu s tušem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:34