TOMINA SOBA (6 GODINA)

Soba kao “iz žurnala” u kojoj je sve podređeno igranju

Blogerica Lidija Tomas Matijević za svog je sina osmislila prozračnu sobu koju svakodnevno mijenja u dogovoru s njim, i to najčešće "uradi sam" detaljima, poput zidnih naljepnica, fotografija i postera

Tomina soba zapravo je spoj dviju malih. Tako je dobio dovoljno mjesta samo za sebe. Soba je površine 16 četvornih metara. Inače, u stan u kojem sada živimo na zagrebačkom Jarunu preselili smo se kada je Toma navršio četiri godine. Do tada smo bili u manjem stanu s jednom spavaćom sobom. Nismo imali mjesta za krevetić, tako da je spavao u kinderbetu bez jedne stranice kako bi mogao ulaziti i izlaziti sam.

Kinderbet je bio odmah do našeg kreveta i zapravo smo svi spavali zajedno. Ništa nam nije nedostajalo. Zapravo, bilo nam je super. No, kada smo se preselili, odmah smo se bacili u akciju uređivanja Tomine sobe. Željeli smo da napokon ima mjesto za igranje, da ima mjesto samo za sebe. Prvo smo tu sobu uredili kao veliku igraonicu, a onda smo je s vremenom mijenjali. Posljednjih dana, primjerice, proučavamo krevete jer mu definitivno treba veći krevet, a gledamo i radne stolove jer sljedeće godine kreće u školu. Još malo i ovo će postati soba školarca - priča nam Lidija Tomas Matijević s bloga Lili Halo Decoration, koja je svojem sinu uredila sobu "baš kao iz žurnala". Ukratko, predivnu.

Maleni Toma trenutno je u “Batman fazi” pa ga sve dekoracije koje imaju veze s tim likom jako vesele

U sobi prevladava bijeli namještaj te sivoplavo-bijeli zidovi.

- Htjela sam da soba diše i da nema teškog namještaja, da je fokus na igranju. Uskoro planiramo bojati zidove, dodati malo plave boje i 'uozbiljiti' sobu jer moj mali odrasta i treba mu drugačiji prostor za boravak. Inače, vrlo često mijenjamo sobu zidnim naljepnicama, postavljamo fotografije i postere te tako mijenjamo sobu - kaže mama Lidija.

Veći namještaj u Tominoj sobi uglavnom je iz Ikee, no detalji su zapravo oni koji cijelu "priču" čine čarobnom. Naime, gotovo svi su uradi sam projekti, od kojih su naljepnice proizvod Lidije koja ih je počela izrađivati još dok je Toma bio u rodilištu.

- Toma ovdje jako uživa u igri, igri i samo igri. To je tako divno promatrati. Katkad do kasno u noć slaže legiće. Uživa kada frendovima pokazuje sobu i onda znam da se moj trud isplatio. Kada smo se uselili, rekla sam sama sebi da ću mu napraviti najljepšu sobu u povijesti. Samo si jednom dijete - poručuje Lidija Tomas Matijević.

Foto: Sandra Šimunović/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:25