fantastično uređen prostor

Stan bogatog odvjetnika

Još jedan u nizu fantastičnih stanova u Kijevu u Ukrajini ovaj je s fotografija u kojem živi bogati ukrajinski odvjetnik i koji su uredili dizajneri Igor Martin i Olga Novikova iz tvrtke MARTINarchitects Design. Nalazi se u novogradnji u centru grada i zauzima 115,58 četvornih metara uređenih u industrijskom stilu, s toplom crvenom opekom, betonskim površinama, detaljima od metala i staklenim stijenama te mnogim modernim komadima namještaja. Potrebe vlasnika zahtijevale su prostrane zone za druženje s prijateljima i ugošćavanje, a cjelokupan prostor pretvoren je u takozvanu pametnu kuću, čijim funkcijama vlasnik može upravljati putem svog mobitela.



S ulaza u ovaj prostrani stan otvara se pogled prema velikoj zoni za druženje koja objedinjuje dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju tek djelomično razdvojene staklenim stijenama ili zidom.

Sam prostor nepravilnog je oblika s cijelom jednom stranom rastvorenom velikim prozorima, koji podsjećaju na prozore tvorničkih hala.


Uz lijevi zid prostora smještena je kuhinja, a visoki šank s kuhinjskim elementima vizualno je odvaja od dnevnog boravka. Iz kuhinje se ulazi u blagovaonicu koja je u samom uglu stana i odvojena je zidom. Blagovaonica je zanimljiva upravo zbog tog zida koji je prekriven drvenim paletama popunjenima raznovrsnim biljkama, koje bujaju i pretvaraju zid u živi dio prostora.


Kuhinja je izvedena od sivih elemenata koji nadograđuju industrijski izgled prostora. U prostor šanka odlično je uklopljen i kamin okrenut prema dnevnom boravku, koji omogućuje stvaranje tople atmosfere. Boravak je namješten velikom kutnom garniturom koja bez problema može primiti brojno veselo društvo. U dnu dnevnog boravka nalazi se kutak za promatranje zvijezda i kontemplaciju.


Boravak je velikom staklenom stijenom u metalnom okviru odvojen od spavaće sobe s udobnim krevetom i odvojenom radnom sobom. S druge strane sobe ulazi se u garderobu, kroz koju se može proći do upečatljive kupaonice.







U kupaonici je velika kada dodatno osvijetljena visećim žaruljama koje svojim crvenim kabelima i rasporedom privlače pozornost, golemo ogledalo koje prekriva cijeli zid i zastakljeni tuš u uglu prostorije. U jednom od kutova naslagane su drvene kutije kao dekorativni element. Još je jedan detalj u prostoru dojmljiv, a riječ je o vijencu od svijetlih grana obješenom iznad betonskog umivaonika. Izvrsno i moderno uređenje!






Izvor: Contemporist

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 20:34