INTERIJER BEZ UNUTARNJIH ZIDOVA

Stan koji oduševljava pametnim rješenjima

U ovom malom stanu nema unutarnjih zidova, ali svaka je zona odvojena od ostalih pametnim rješenjima

Upitan da redizajnira čitav interijer ovog stana od 40-ak kvadrata u Brazilu, studio Renato Mendonça Arquitetura pobrinuo se da ovaj prostor pretvori u dom snova za njegovog vlasnika. Glavni cilj bio je stvoriti dizajn koji bi odrazio osobnost vlasnika stana, i to sa sofisticiranom i modernom privlačnošću.

Najizazovniji dio bio je stvaranje vizualno velikog, ali i dalje privatnog okruženja. Da bi to postigli, arhitekti su uklonili sve unutarnje zidove ovog stana koji sada izgleda mnogo veće. To je uvelike otvorilo cijeli prostor, omogućivši prirodnom svjetlu da prolazi kroz različite prostorije i 'zamagljuje' granice između različitih odjeljenja u interijeru.

Dizajneri su stvorili različite zone s različitim namjenama koje nisu odvojene zidovima, već namještajem, tepisima, ukrasima i stupovima. Sobe se doslovno 'slijevaju' jedna u drugu i to stvara vrlo ugodan i domaći ambijent.

Nadalje, kuhinja je proširena, integrirana s balkonom i stvorila je više upotrebljivog prostora kao rezultat uklanjanja vrata koja razdvajaju ta dva prostora. Betonirani podovi nalaze se po cijelom stanu, a to sobama daje određeni karakter i izgleda lijepo u kombinaciji s akcentnim bojama. Naime, vlasnik ovog doma želio se usredotočiti na primarne boje u čistom obliku, i kao što vidite, uistinu postoje neki šareni detalji koji zaista iskaču.

Kuhinja i balkon sada su razdvojeni tek jednim jedinim stupom nakon što su sva vrata između njih uklonjena. Jednostavni materijali i završne obloge koje se koriste u cijelom stanu izgledaju sjajno u kombinaciji sa svijetlim bojama.

Rustikalni drveni stol sa živim rubovima unosi toplinu u ovaj dio stana, a nadopunjen je s nekoliko crnih stolaca koji savršeno pristaju ovom stilu uređenja.

U stanu se nalazi i radni kutak koji je napravljen prema željama vlasnika koji često radi kod kuće. Radni prostor ujedno je i jedno od zanimljivijih područja u stanu, a to je prvenstveno postignuto zahvaljujući panoramskim prozorima.

Što se tiče spavaće sobe, dizajneri su za nju odabrali nešto 'hrabrije' nijanse. Točnije, riječ je o zemljanoj paleti boja koja stvara topao i vrlo primamljiv ambijent te pravi obiteljski ugođaj u prostoru.

Zemljane i neutralne nijanse uravnotežuju se raznobojnim komadima namještaja te zanimljivim ukrasima koji na neki način 'razbijaju' monotoniju u spavaćoj sobi.

Napravljeno je mnogo prilagođenih polica za knjige u kojima se čuva kolekcija vlasnika stana, što odražava njegovu ljubav prema čitanju.

Zemljane boje u kupaonici vizualno pristaju ostatku uređenog stana te se savršeno uklapaju u postojeći stil uređenja.

Izvor: Homedit.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 17:24